♥ TÖLTELÉK
500 g alma
50 g Rama
50 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g mandulaforgács
50 g porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csapott teáskanál búzaliszt
♥ TÉSZTA
200 ml tej
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
25 g porcukor
1 csipet só
4 evőkanál olaj
Ezenkívül
1 evőkanál tej
♥ DÍSZÍTÉS:
1 tasak Dr. Oetker Cukormáz marcipánízű
Dr. Oetker Cukormáz marcipánízű
3-4 teáskanál víz (kb. 20ml)
50 g mandulaforgács
Előkészítés
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
♥ A töltelékhez az almát meghámozzuk, és apróra kockákra vágjuk. A margarint egy főzőedényben felolvasztjuk, majd a liszt kivételével a többi hozzávalót hozzáadjuk és kis lángon, kb. 5 percig pároljuk. Végül belekeverjük a lisztet, és félretesszük.
♥ A tésztához a tejet egy főzőedényben meglangyosítjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, ill. a langyos tejet és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 50 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. A tésztalapot négy részre vágjuk, mind a négy lapot további 3 „tortacikkre” szeleteljük. A „tortacikk” szélesebb részét egy púpozott evőkanálnyi töltelékkel töltjük, és a csúcs felé feltekerjük. A szarvacska végeit lezárjuk, és a tepsibe helyezzük. A szarvacskákat tejjel megkenjük, majd újra pihentetjük (kb. 30 percig). A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés után a szarvacskákat sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Előtte való nap meleg kályha közelébe állítjuk a fánkhoz szükséges kellékeket. Másnap a lisztet melencébe (veidling) tesszük és az élesztőt egy kis cukros, langyos tejben előbb meg...
Elkészítési idő: 3-4 óraA pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A málnát megmossuk és...
Elkészítési idő: 20 percKészítünk egy "zsiradékalapot". A margarint összegyúrunk a liszttel, téglalap alakúvá formáljuk és betesszük a hűtőbe. Elkészítjük a "tésztaalapot": a tej egyik felében feloldju...
Elkészítési idő: 90 perc