25 dkg liszt
7 dkg zsír
1 tojás
1/2 kis pohár tejföl
sütőpor
10 dkg cukor
1,5 kg alma
A tésztát összegyúrjuk, minimum 1 órát hűtőben pihentetjük. Két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az alsó lapot megszórjuk darált dióval, rászórjuk a reszelt, kicsit cukrozott, citromozott, fahéjas almát, a tetejére a másik lap. (Rácsozva.) A tetejét megkenjük tojással. 180 fokos sütőben 20-30 perc.
Az egészet egy 3 dl-es bögrével mérjük ki. A hozzávalókat egy kézimixerrel simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Rászórjuk a gyümölcsöt . Előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy mély tálba teszem és robotgéppel simára keverem. A sütőt előmelegítem 180 fokra és megmosom a szedret. Egy 23 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a túr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lágy vajat habverő segítségével dolgozd el a cukorral, és egyenként add hozzá a tojásokat. A vaníliás cukrot, a sütőport és a kakaóport keverd el a liszttel, a csipet sóval. Dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű