25 dkg liszt
7 dkg zsír
1 tojás
1/2 kis pohár tejföl
sütőpor
10 dkg cukor
1,5 kg alma
A tésztát összegyúrjuk, minimum 1 órát hűtőben pihentetjük. Két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az alsó lapot megszórjuk darált dióval, rászórjuk a reszelt, kicsit cukrozott, citromozott, fahéjas almát, a tetejére a másik lap. (Rácsozva.) A tetejét megkenjük tojással. 180 fokos sütőben 20-30 perc.
A lisztben elkeverjük a csipet sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a meleg vizet + az ecetet és alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk gombóccá. Becsomagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert. Ledaráljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű