25 dkg liszt
7 dkg zsír
1 tojás
1/2 kis pohár tejföl
sütőpor
10 dkg cukor
1,5 kg alma
A tésztát összegyúrjuk, minimum 1 órát hűtőben pihentetjük. Két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az alsó lapot megszórjuk darált dióval, rászórjuk a reszelt, kicsit cukrozott, citromozott, fahéjas almát, a tetejére a másik lap. (Rácsozva.) A tetejét megkenjük tojással. 180 fokos sütőben 20-30 perc.
Elkészítés: A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A sütőt 220 fokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót és az édesítőt és addig kavarjuk fakanállal, míg már elválik a lábas falától, és kezd az alja odasülni. Ekkor habverőre váltunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint.Addig főzzük, amíg a margar...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű