20 dkg liszt
6 db tojássárgája
20 dkg cukor
2 ek. kakaó
15 dkg Rama
2 dl tej
1 cs. sütőpor
Hab :
15 dkg cukor
6 db tojásfehérje
Máz :
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál tej
10 dkg vaj
A tészta hozzávalóit összekevertem majd sütőpapírral bélelt (közepes méretű) tepsibe tettem és megsütöttem.
A tojásfehérjét gőz fölött pici sóval kezdtem el lassú fokozaton felverni, majd erősebb fokozatra kapcsolva tettem hozzá a cukrot.
A majdnem kész tésztára rásimítottam a tojáshabot és még néhány percre visszatettem a sütőbe.
Amikor a hab teteje kicsit megszáradt, kivettem a sütőből és hagytam teljesen kihűlni.
A csokimázhoz összeforraltam a hozzávalókat és amikor kicsit kihűlt a hab tetejére simítottam.
A tejfölt habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a citromok reszelt héját és kifacsart levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A finomra darált mandulát és a porcukrot összekeverjük és félrerakjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral és az ételfestékkel habbá verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű