30 dkg liszt
25 dkg margarin
30 dkg áttört túró
1 zacskó sütőpor
30 dkg lisztet dolgozzunk össze 25 dkg margarinnal és 30 dkg szitán áttört, vagy húsdarálón ledarált túróval.
Egy órai pihentetés után nyújtsuk ki késfok vastagra, vágjuk fel kb. hat-nyolc cm-es négyzetekre.
Minden tésztalap közepébe tegyünk kevés savanykás lekvárt, majd hajtsuk a lapokat háromszögalakúra. (Vánkoscsücske).
Tepsibe téve, előmelegített sütőben közepes láng mellett, kb. 175°-on süssük szép világosra és még melegen forgassuk meg vaníliás cukorban.
Sósan is elkészíthető . Ha sósan készítjük tölthetjük húsdarálón ledarált bármilyen felvágottal, sonkával, amit kevés tejföllel esetleg reszelt sajttal dúsítunk.
A tojásokat, a cukrot és a vajat egy tálba tesszük, jól kikeverjük. A sütőport a liszthez adjuk és hozzákeverjük, majd lassanként beleöntjük a tejet is. Csomómentesre keverjük a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit és a kókuszolajat gőz fölött összeolvasztottam, villával felvertem 3 tojást és hozzáadtam a kicsit kihűtött csokimázhoz. Belekevertem a süteménylisztet és egy kókuszolajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozom, a magházát kivájom. Megtöltöm lekvárral elkevert durvára vágott dióval. Az almák tetejét megszórom fahéjjal. A leveles tésztát 2-3 mm-ersre kinyújtom, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű