20 dkg liszt,
3 csapott teáskanál sütőpor ,
15 dkg kristálycukor ,
1 cs vaníliás cukor ,
15 dkg puha vaj ,
2 tojás ,
10 dkg apróra vágott mogyoró ,
10 dkg apróra vágott étcsokoládé
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzá fakanállak a mogyorót és az étcsokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmocskákat teszünk.
200°-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson hagyjuk kihűlni!
1. A tortaformát ( kapcsos, lehetőleg jó magas) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és a forma aljába nyomkodj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA földimogyorót feldaraboljuk, az alapport egy keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a tejet az olajat és a tojást. Az egészet egy habverővel sima tésztává keverjük. A mogyorót és a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenlet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz