20 dkg liszt,
3 csapott teáskanál sütőpor ,
15 dkg kristálycukor ,
1 cs vaníliás cukor ,
15 dkg puha vaj ,
2 tojás ,
10 dkg apróra vágott mogyoró ,
10 dkg apróra vágott étcsokoládé
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzá fakanállak a mogyorót és az étcsokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmocskákat teszünk.
200°-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson hagyjuk kihűlni!
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő:A peremes sütőlap alját zsírpapírral kibéleljük. Hideg eljárással piskótát készítünk. A piskótát 2-2,5 cm vastagon, egyenletesen szétkenjük a sütőbádogban. Középmeleg sütőben sütjü...
Elkészítési idő:Egy deci, kevés cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A megmaradt tejből a liszttel, csipetnyi sóval meg 18 dkg cukorral sűrű tésztát keverünk, és az éleszt...
Elkészítési idő: