Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
100 g xilit, ebből 30-40 g házi vaníliás xilit (60 g CH)
60 g tk. búzaliszt (36,66 g CH)
40 g őrölt zabpehely (24 g CH)
25 g búza finomliszt (17,75 g CH)
25 g margarin
25 g kókuszreszelék
1 tojás
8 g sütőpor
125 ml tej (6,25 g CH)
8 g kakaó (0,88 g CH)
1 mk rum aroma - elhagyható
A tetejére:
80 g 70 %-os étcsokoládé (27,2 g CH)
20 g margarin
kókuszreszelék
A tojást habosra keverjük a xilittel és a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos liszteket és a tejet. Végül belekeverjük a a kakaóport és a kókuszreszeléket is, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát is!
A sütőből kivéve fordítsuk a tésztát fejjel lefelé és rácson hűtsük ki. (Így a teteje biztosan szép sima lesz.)
A mázhoz gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, majd tegyük hozzá a margarint és addig keverjük, amíg szép homogén nem lesz. Terítsük el egyenletesen a tészta tetején és szórjuk meg kevés kókuszreszelékkel.
Még langyosan, de a hűtőből kivéve is nagyon finom.
Az egész sütemény így elkészítve összesen 172,74 g szénhidrátot tartalmaz. Én most 12 nagyobb szeletre vágtam, így egy szeletben 14,38 g CH van.
Negyedannyival készítve az egész süteményben csak 112,74 g CH lenne, egy szeletben pedig 9,4 g. Kettő mehetne is tízóraira. :)
A darált mandula felét tedd a darálóba és addig járasd a gépet magas fokozaton, míg vajjá össze nem áll. Amikor kész, tedd hozzá a maradék darált mandulát, egy csipet sót és a...
Elkészítési idő:Összeállítjuk a kevert tésztát. Belekeverjük a darabokra tört csokit, a darált diót és az almát reszelve vagy kis kockákra, csíkokra vágva.
Elkészítési idő:A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, gyömbért és a szerecsendiót. Az almát mossuk meg és reszeljük le, majd a t...
Elkészítési idő: 1 óra