Családireceptkönyv.hu

Elefánt könnycsepp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó

Krém:

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek. kakaó
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán

Elkészítés:


A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhába borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük az előre kikevert krémmel.

A kihűlt tésztát kisimítjuk, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük.
Csokimázzal bevonjuk.

Elefánt könnycsepp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Sütés nélkül - Csíkos rezgős süti
Sütés nélkül - Csíkos rezgős süti

1. lap: 3 tojás fehérjét kicsit felverjük, hozzáadunk 5 ek. porcukrot és 2 cs. vaníliás cukrot, majd teljesen felverjük és a tojások sárgáját is belekeverjük. Utána 1,5 dl vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Kevert túrós
Kevert túrós

Egy nagyobb tálban elkeverjük a nedves hozzávalókat. Egy másik tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat. Most az egészet egybevegyítjük (vigyázzunk, nehogy túlkeverjük, csak éppen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Bögrés mákos meggyel vaníliapudinggal
Bögrés mákos meggyel vaníliapudinggal

A süteményhez A sütemény összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és fakanállal összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Beleszórjuk a meggyb...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tésztához a vajat és a lisztet összemorzsolom . Hozzáadom a többi belevalót és összegyúrom . Cipóvá formázom és 20 percre hűtőbe teszem . Ezután lisztezett deszkán 7-8 mm vastagr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk