Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Barackos habos turos


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
- 12 dkg margarin
- 6 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 25 dkg liszt
csippet só
kevés szodabikarbona

Töltelék:
- 20dkg porcukor
- 50 dkg tehén turó
- 4 drb tojás sárgája
- 1 vanilia puding
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dcl tej
60 dkg sárga barack

Tetejére:
-4 drb tojás fehérje
- 10 dkg cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávaloit össze gyurjuk és vékonyra ki nyujtjuk hogy jusson a tepsi oldalára is, és ki vajazot tepsibe tesszük Rá rakjuk a szeletelt barackokat
A turót összetörjük és a többi hozzávaloval ki keverjük rá öntjük a tésztára és 45 percre az elő melegitet sütöbe teszük a tojások fehérjéböl
10 dkg cukorral kemény habbot verünk és a megsült tésztára simitjuk és vissza teszük a sütöbe meg 5 percre még a hab megbarnul

tepsi mérete 37 x 25 cm

Barackos habos turos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos-almás-szilvás süti
Mákos-almás-szilvás süti

Összekeverni és tepsibe önteni. A szeletelt szilvát bele kell nyomkodni a tetejébe. 180 fokon kb. 30 percig sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia diós krémes recept
Francia diós krémes recept

Mézes lap A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátuljá...

Elkészítési idő: 1 es fel ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Gesztenyés kifli
Gesztenyés kifli

Tészta A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, és összemorzsoljuk. Mikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a reszelt...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Diós-csokoládés keksz
Diós-csokoládés keksz

A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd vizes kézzel kisebb diónyi halmokat csípünk ki a tésztából....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk