Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Barackos habos turos


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
- 12 dkg margarin
- 6 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 25 dkg liszt
csippet só
kevés szodabikarbona

Töltelék:
- 20dkg porcukor
- 50 dkg tehén turó
- 4 drb tojás sárgája
- 1 vanilia puding
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dcl tej
60 dkg sárga barack

Tetejére:
-4 drb tojás fehérje
- 10 dkg cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávaloit össze gyurjuk és vékonyra ki nyujtjuk hogy jusson a tepsi oldalára is, és ki vajazot tepsibe tesszük Rá rakjuk a szeletelt barackokat
A turót összetörjük és a többi hozzávaloval ki keverjük rá öntjük a tésztára és 45 percre az elő melegitet sütöbe teszük a tojások fehérjéböl
10 dkg cukorral kemény habbot verünk és a megsült tésztára simitjuk és vissza teszük a sütöbe meg 5 percre még a hab megbarnul

tepsi mérete 37 x 25 cm

Barackos habos turos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos Sonkás Kiflicskék
Sajtos Sonkás Kiflicskék

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd háromszög alakú darabokat vágunk ízlés szerint. A közepét megkenjük pizzakrémmel, majd megtöltjük sonkával és sajttal. Feltekerjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rákóczi mákos
Rákóczi mákos

tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd pihentetjük legalább fél óráig. Ezután kinyújtjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk. A töltelékhez szintén összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Áfonyás-ribizlis gyümölcskenyér (paleo)
Áfonyás-ribizlis gyümölcskenyér (paleo)

A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A datolyákat kimagozzuk és beáztatjuk forró vízbe 10 percre. A tojásokat a kókuszvirág cukorral jó habosra verjük. A többi szára...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokoládés narancskrémtorta
Csokoládés narancskrémtorta

A tojások sárgáját kézi mixerrel kihabosítjuk a cukorral, és óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. Adagonként belekeverjük az átszitált, szódabikarbónával, sóval és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk