két darab piskótalap /1 sárga,1 kakaós.
Sárgalap:
4 tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 egész sütőpor
8 ek. meleg víz
2 ek.étolaj
csipet só a fehérjébe
kakaós lap
4 tojás
17 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
3 dkg kakaó
1 egész sütőpor
8 ek. meleg víz
3 ek.étolaj
csipet só a fehérjébe
Tojásokat szét választom, kezedem verni a tojások fehérjét pici sóval és kicsinyenként adom hozzá a kristály cukrot, jó kemény habbá verem /fontos/.
Mikor már kemény a hab hozzá kevertetem a tojások sárgaját , olajat és a meleg vizet s még jó habosra keverem majd bele szitálom a simalisztet a sutoporral. Kézi habverovel jól ossze kecerem és sutopapírral bélelt tepsibe ontom, el simítom és elomelegített sutoben sutom, az én sutomben 18O fokon kb. 10 percig majd leveszem a fokot 160-ra. Kb. 20-25 percig sutom. Nagyon szép vastal sutemény lapunk lesz. (tupróba).
Csokikrém:
Hozzávalók a krémhez:
6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
Az egész tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel szétt keverem. Egy lábosba teszek 3 ujnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrüsödik szépen és kész is az isteni finom csoki krém amit hagyok teljesen kihűlni.
30 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverek mixerrel s kicsinynként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Kókuszos toltelék:
5 deci tejet felforralunk. Levesszuk a tuzhelyrol, majd rogton hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat. Addig kevergetjuk míg elolvad a vaj, majd hadjuk kihulni.
A sutemény osszeálítása:
Alulra kerul a kakaós lap. Rákenjuk a csokikrém felét majd szépen a krémre kenjuk a kókuszos tolteléket. A sárgalap aljára rákenjuk a csokikrém másik felét és ráborítjuk a kókuszos toltelékre,,,kicsit hagyunk a csokikrémbol a suti tetejére,,,mikor a suti megdermed leontjuk olcasztott csokival és ízlés szerint díszítjuk,,,én a díszítést traszver fóliával oldottam meg a másik tepsivel kis virágokkal,,, jó étvágyak kívánok a mennyei finom sutihez
u.i. én a régi hagyományos hosszúkás tepsiket használom (csúsztatós tepsiknek hívtuk) 30x40 centisek,,,ez az adag ebbe a tepsibe készul,,,ha valakinek kissebb a tepsije csokkentse az adagot pl. Egy negyeddel,,,ez csak egy tanács,,,
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sikért a sót, a margarint, a zsírt, a tojást és a felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrju...
Elkészítési idő:A szőlőt megmosom és leszemezem. A szilvát mosás után kimagozom és negyedekbe vágom, megszórom fahéjas cukorral. A margarint, a cukorral, a tojásokat egyenként hozzáadva, habosra...
Elkészítési idő:1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...
Elkészítési idő:Vörös bársony piskóta A lisztet, kakaót, sütőport és sót összeszitáljuk. A tojásokat a kétféle cukorral, robotgép segítségével habosra keverjük (kb. 10 perc), majd a robotgépet k...
Elkészítési idő: