két darab piskótalap /1 sárga,1 kakaós.
Sárgalap:
4 tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 egész sütőpor
8 ek. meleg víz
2 ek.étolaj
csipet só a fehérjébe
kakaós lap
4 tojás
17 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
3 dkg kakaó
1 egész sütőpor
8 ek. meleg víz
3 ek.étolaj
csipet só a fehérjébe
Tojásokat szét választom, kezedem verni a tojások fehérjét pici sóval és kicsinyenként adom hozzá a kristály cukrot, jó kemény habbá verem /fontos/.
Mikor már kemény a hab hozzá kevertetem a tojások sárgaját , olajat és a meleg vizet s még jó habosra keverem majd bele szitálom a simalisztet a sutoporral. Kézi habverovel jól ossze kecerem és sutopapírral bélelt tepsibe ontom, el simítom és elomelegített sutoben sutom, az én sutomben 18O fokon kb. 10 percig majd leveszem a fokot 160-ra. Kb. 20-25 percig sutom. Nagyon szép vastal sutemény lapunk lesz. (tupróba).
Csokikrém:
Hozzávalók a krémhez:
6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
Az egész tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel szétt keverem. Egy lábosba teszek 3 ujnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrüsödik szépen és kész is az isteni finom csoki krém amit hagyok teljesen kihűlni.
30 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverek mixerrel s kicsinynként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Kókuszos toltelék:
5 deci tejet felforralunk. Levesszuk a tuzhelyrol, majd rogton hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat. Addig kevergetjuk míg elolvad a vaj, majd hadjuk kihulni.
A sutemény osszeálítása:
Alulra kerul a kakaós lap. Rákenjuk a csokikrém felét majd szépen a krémre kenjuk a kókuszos tolteléket. A sárgalap aljára rákenjuk a csokikrém másik felét és ráborítjuk a kókuszos toltelékre,,,kicsit hagyunk a csokikrémbol a suti tetejére,,,mikor a suti megdermed leontjuk olcasztott csokival és ízlés szerint díszítjuk,,,én a díszítést traszver fóliával oldottam meg a másik tepsivel kis virágokkal,,, jó étvágyak kívánok a mennyei finom sutihez
u.i. én a régi hagyományos hosszúkás tepsiket használom (csúsztatós tepsiknek hívtuk) 30x40 centisek,,,ez az adag ebbe a tepsibe készul,,,ha valakinek kissebb a tepsije csokkentse az adagot pl. Egy negyeddel,,,ez csak egy tanács,,,
A málnaszörpöt 2 evőkanál vízzel felhígítjuk, majd megmártjuk benne a babapiskótákat. A hideg tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a mascarponét, a 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos l...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tésztához egy nagy tálban keverd habosra a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, forgasd hozzá a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, végül pedig...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű2:1 arányban (én bögrével mértem) összekevertem mandulalisztet és nyílgyökérlisztet. 1 evőkanál mézzel, 1 evőkanál eritrit-stevia keverékkel, néhány csepp citromlével, és annyi vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű