Tészta:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
14 dkg darált dió
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Krém:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 dl rum
25 dkg gesztenyemassza
1 csomag puncsízű pudingpor
3 dl tej
Forrás: http://webcukraszda.hu/gesztenyes-puncsos-szelet/
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, majd kétfelé vágjuk, vagy már eleve két lapot sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát, a másik felébe pedig a pudingos krémet. Az egyik piskótalapot megkenjük a gesztenyés krémmel, majd erre kenjük a pudingos krémet. Rátesszük a másik piskótalapot, és végül csokimázzal bevonjuk.
Forrás: http://webcukraszda.hu/gesztenyes-puncsos-szelet/
A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cs...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két felé vesszük,Az egyiket kinyújtjuk tepsibe tesszük.Rátesszük a kihűlt pudingot amihez hozzákevertünk 1 tejfölt.Majd kinyújtjuk a másik lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a dióval és a fűszerekkel. A cukrot a vajjal és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a meghámozott és lereszelt almát. Belef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehér tészta hozzávalóiból annyi tejföllel tésztát gyúrunk, hogy jól nyújtható legyen. (Nálam 150 gramm kellett hozzá). 3/4 részét kinyújtjuk, és 24×39 cm-es, szilikonos sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes