25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1/2 dl tej, 5 ek.olaj,10 dkg porcukor, csipet só és 1/2 csomag sütőpor.
Töltelék: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor és 4 púpos evőkanál porcukor(rászitálni).
A túrót kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a pici sóval és a sütőporral elkevert lisztet. Nagyon jól kezelhető a tészta.Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, 1 ek.olajjal megkenjük és megszórjuk a cukros kakaóval.Feltekerjük és kb.2cm darabokra vágjuk.
Előmelegitett sütőben, 180 °C fokon 15 percig sütjük. Nem kell túlsűtni, hogy puha maradjon!
Ha mállik a tészta, ilyenkor csak lapos csigákat sikerül előállítani, de ha betesszük egy kicsit a mélyhűtőbe a tésztát, megkeményedik, és könnyebb egyenletes szeletekre vágni. Lehet egy kis vaníliás-cukros tejjel megkenni a csigák tetejét még a sütés előtt.
Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal és cukorral felfőzzük. Belekeverjük a grízt és a kókuszreszeléket, majd 20 percig hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük további 20 percre, míg formázható masszát nem kapun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű