Hozzávalók:
17 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
só
1 mk sütőpor
2 dl szilvalekvár
A vajat morzsoljuk el a szitált liszttel, sóval, cukorral, sütőrporral, majd gyúrjuk össze a tojással. Fél óra pihentetés után tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra.
Szúrjunk ki belőle 5 cm-es karikákat, és a karikák felének a közepét még egy gyűszűvel is lyukasszuk ki.
Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 170 fokon 6-8 percig süssük.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Tegyünk egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt a megsütött karika közepére, majd óvatosan nyomjuk rá a kiszúrt és megsütött linzerkarikát. Szórjuk meg bőven porcukorral.
Összedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 10+10◾️A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. ◾️A sárgáját az édesítővel és a vaníliás cukorral kikeverjük. ◾️A lisztet, a pudinggal, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal ös...
Elkészítési idő: 40 percA tészta hozzávalóit tálban összekeverjük kézimixerrel, majd kizsírozott, lisztezett, mély oldalú tepsibe öntjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd evőkanállal a tészta t...
Elkészítési idő: