Családireceptkönyv.hu

tejkrémes kókuszos diós desszert


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej
1 bögre cukor
1 bögre liszt
50 gr margarin
100 gr kókusz reszelék
200 ml tejszín + 1 csomag habfixáló
3 tasak vaníliás cukor
1 bögre dió
/a bögre mérete 2,5 deci/

Elkészítés:


A lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és habverővel csomómentesre keverjük. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Hozzáadjuk a margarint (vajat), pár percig még főzzük, majd levesszük a tűzről. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a kókuszreszeléket. /Én 32x24 cm-es tepsit használtam, de javaslom a nagyobb méretűt, hogy kisebb tekercseket tudjunk tekerni./
A kókuszreszelékre ráöntjük a krémet és eloszlatjuk, úgy, hogy közben a kókuszréteg a helyén maradjon.
Felverjük a tejszínhabot, és a kihűlt krémre simítjuk. A diót kissé megpirítjuk egy serpenyőben, majd feldaraboljuk, és a tejszínhabra szórjuk.
Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve csíkokra vágjuk, és feltekerjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a receptet egyszer próbáltam ki, ennek alapján javasolnék néhány változtatást.
A főzött rész lágysága miatt nehezen tekerhető, ezért sűrűbbre kell készíteni, vagy a tej csökkentésével, vagy a liszt növelésével. Esetleg a kókuszreszeléket adnék hozzá ez is sűríti.
Az intenzívebb kókusz íz eléréséhez a liszt kiváltható /ha kapható/ kókusz ízű pudingporral.
Ennek híján a főzethez kókuszaroma adható.

tejkrémes kókuszos diós desszert

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyek
Meggyek

Robotgéppel daráljuk össze a nápolyit, öntsük rá a tejet majd adjuk hozzá a vajat és keverjük össze. Formáljunk belőle kis golyókat, szúrjunk bele szárnak megmosott leszárított tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos nápolyi.
Kókuszos nápolyi.

2dl tejet 20dkg kókusszal és 30dkg cukorral felfőzünk,és hozzáadunk 20dkg lisztet és lassú tűznél még 5percig főzzük.A tűzről levéve belekeverünk 25dkg margarint,és elfelezzük.Az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ria
Ekler süti
Ekler süti

A pudingport 1 evökanál cukorral 1dl tejjel simára keverünk. A tejet felforraljuk a vaniliás pudinggal megfözzük Kihütjük Tejszint habbá verjük A kihült pudighoz hozzá adjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk