1 l tej
1 bögre cukor
1 bögre liszt
50 gr margarin
100 gr kókusz reszelék
200 ml tejszín + 1 csomag habfixáló
3 tasak vaníliás cukor
1 bögre dió
/a bögre mérete 2,5 deci/
A lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és habverővel csomómentesre keverjük. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Hozzáadjuk a margarint (vajat), pár percig még főzzük, majd levesszük a tűzről. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a kókuszreszeléket. /Én 32x24 cm-es tepsit használtam, de javaslom a nagyobb méretűt, hogy kisebb tekercseket tudjunk tekerni./
A kókuszreszelékre ráöntjük a krémet és eloszlatjuk, úgy, hogy közben a kókuszréteg a helyén maradjon.
Felverjük a tejszínhabot, és a kihűlt krémre simítjuk. A diót kissé megpirítjuk egy serpenyőben, majd feldaraboljuk, és a tejszínhabra szórjuk.
Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve csíkokra vágjuk, és feltekerjük.
Ezt a receptet egyszer próbáltam ki, ennek alapján javasolnék néhány változtatást.
A főzött rész lágysága miatt nehezen tekerhető, ezért sűrűbbre kell készíteni, vagy a tej csökkentésével, vagy a liszt növelésével. Esetleg a kókuszreszeléket adnék hozzá ez is sűríti.
Az intenzívebb kókusz íz eléréséhez a liszt kiváltható /ha kapható/ kókusz ízű pudingporral.
Ennek híján a főzethez kókuszaroma adható.
Elkészítés módja A kakaós tésztával kezdjük. A hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrúnk, fél órát pihentetjük, majd két vékony lapot sütünk belőle, (levehető kariméjuk tepsíben...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz1. A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a tojás sárgákat (érdemes villával egy kicsit felverni), a lisztet és a sót. Dolgozzuk jól össze, dagasszuk 5-...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük. A cukrot, a lisztet, a sütőport, a tojássárgáját, a kakaót és az étolajt összekeverjük majd hozzákeverjük a tojásfehérjét és megsütjük. A margarint a po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű