1 nagy csomag réteslap
alma
marcipán
szőlő
zsemlemorzsa
porcukor
olaj
A 2 db réteslapot konyharuhára teszem, megolajozom, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a reszelt fűszeres-cukros almát.
Feltekerem és tepsibe rakom...
Szőlős-marcipános rétes
A 2 db réteslapot az előzőek szerint előkészítem,
ráreszelek egy fél marcipántömböt,
ráteszem a leszemezett szőlőt és feltekerem, majd tepsibe rakom...
Mindkét rétest megsütöm, amikor kihűlt, porcukorral megszórva tálalom.
A tojást a cukorral, a citrom levével és héjával és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejfölt. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk meggyel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal alaposan eldörzsöljük. Gyors mozdulatokkal összeaállítjuk a hozzávalókkal Zacskóba tesszük és hüttőben pihentetjük akár 1 órán át. A tésztát négy részre osztj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA lisztet szitáld egy tálba, keverd össze az olvasztott vajjal. Tedd bele a porcukrot, a sütőport és a tojást. Gyúrd amíg összeáll és nem ragacsos. Csomagold fóliába a tésztát és 1...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben e...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes