csipet só
1/2 leve lime
3 ek. zabkorpa
ízlés szerint nyírfacukor
1 csomag vaníliás pudingpor
néhány csepp esszencia vanília
1 db tojássárgája
60 dkg (kb) meggy
1/2 csomag sütőpor
15 dkg margarin
3 dl víz
3 ek. tejföl
30 dkg szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk homogénné, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Szilikonos sütőpapírral kibéleljük a tepsit és beletesszük az egyik tésztát, megszurkáljuk helyenként villával, majd ráöntjük a tölteléket.
Ezután rátesszük a másik kinyújtott lapot, azt is megszurkáljuk és kb. 180 fokon aranyszínűre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
a tészta hozzávalóit összekeverjük ,4 lapot sütünk a tepsi hátán -szép világos legyen -vigyázat nagyon törik sütve és sületlen is -a krémhez -a Rámát habositjuk a porcukorral...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA babpiskótákat megmártom, vanillincukor és rumaromával ízesített tejbe. Szorosan egymás mellé sorakoztatom egy megfelelő méretű alufóliára. Hagyom addig állni, amíg annyira felsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes