csipet só
1/2 leve lime
3 ek. zabkorpa
ízlés szerint nyírfacukor
1 csomag vaníliás pudingpor
néhány csepp esszencia vanília
1 db tojássárgája
60 dkg (kb) meggy
1/2 csomag sütőpor
15 dkg margarin
3 dl víz
3 ek. tejföl
30 dkg szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk homogénné, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Szilikonos sütőpapírral kibéleljük a tepsit és beletesszük az egyik tésztát, megszurkáljuk helyenként villával, majd ráöntjük a tölteléket.
Ezután rátesszük a másik kinyújtott lapot, azt is megszurkáljuk és kb. 180 fokon aranyszínűre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. 2. Kivajazott, lisztezett kissebb ( 30x20) tepsibe öntjük. 3. 180 C fokon 8 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha ragacsos. Enyhén savan...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés lengyos, cukros tejben felfuttatjuk. Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és 1 órán keresztül kelni hagyjuk. Ha megkelt, lisztezett felületen újjnyi vastagra nyú...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétvála...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. 4 részre vágjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk. Előmelegített sütőben sütőpapírral borított tepsi hátulján megsütjük. A pudingot a c...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű