csipet só
1/2 leve lime
3 ek. zabkorpa
ízlés szerint nyírfacukor
1 csomag vaníliás pudingpor
néhány csepp esszencia vanília
1 db tojássárgája
60 dkg (kb) meggy
1/2 csomag sütőpor
15 dkg margarin
3 dl víz
3 ek. tejföl
30 dkg szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk homogénné, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Szilikonos sütőpapírral kibéleljük a tepsit és beletesszük az egyik tésztát, megszurkáljuk helyenként villával, majd ráöntjük a tölteléket.
Ezután rátesszük a másik kinyújtott lapot, azt is megszurkáljuk és kb. 180 fokon aranyszínűre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
A darabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőzön olvasszuk fel. Egy tálban robotgéppel keverjünk össze 2 tojást 50 g cukorral, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fok 40 perc 30 cm tortakarika Vaj(150g) és cukor(200g) habosítani, utána hozzá a tojások(4db). Répát megpucolni, lereszelni. Hozzá a vajas krémhez +olaj +mazsola, alaposan...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re) , majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű