5 tojás fehérjét pici sóval, 5 evőkanál cukorral kemény habbá verni, majd az 5 tojás sárgáját egyenként hozzá, végül 5 evőkanál lisztben elkevert 1 teás kanál szódabikarbóna, szitálva, megsütöd, Krém: 60 dkg túróm volt, ebbe, 1 citrom héja reszelve, 2 evőkanál citromlé, kevés tejet 0,5 dl, porcukor ízlés szerint, 1-2 csomag vaníliás cukor, 0,5 l hullala jól felverve, és a túrókrémhez adva, 0,5dl vízben 1 teás kanál zselatin, langyosan a tejszínes krémhez,tetejére gyümölcs, a zselé pedig a konzerv levéből 1,5 dl és 3 teás kanál zselatin, én egy pici cukrot is tettem bele
Piskóta A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a...
Elkészítési idő: kb.2 óra Nehézség: KözepesA tojásokat ketté választjuk. a sárgáját a vajjal,cukorral habosra verjük. A fehérjét is habbá verjük,ne legyen túl kemény,mert nem tudja felvenni a lisztet rendesen. A tojáskrémbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű