1 kg burgonya
50 dkg finomliszt
20 dkg hideg disznózsír
1 evőkanál só
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel és a zsírral.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
A cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót,majd összedolgozva 1 órát hűtőben pihentetjük. 3 mm vastagságra nyújtjuk, 200 fokon 8 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukrot az édesítőt és a tejfölt robotgéppel jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül az olajat is belekeverjük a géppel. A tésztát sütőpapiros vagy zsíro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből, cukorból, pudingporból elkészítjük a pudingot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mascarponet, ízesítjük reszelt citromhéjjal, majd jól kikeverjük. Utána a felvert tejszínt óvatosan...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk. Lecsöpögtetjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű