1 kg burgonya
50 dkg finomliszt
20 dkg hideg disznózsír
1 evőkanál só
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel és a zsírral.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
A tejet felforralom a mákkal és a cukorral (ízlés szerint). Belekeverem a rizsdarát is és pár percig hagyom állni. A rizslapokat meleg vízbe áztatom kb 1 percig. A közepébe teszek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket (cseresznye volt többségében, de volt benne néhány eper és meggy is) alaposan megmossuk, kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásból a hagyományos módon piskótát készítünk, melyet egy 30 x 40-es sütőpapírral bélelt tepsiben sütünk meg. A pudingport a cukorral elkeverjük és a tejet fokozatosan hozzáadv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElso lepes a teszta elkeszitese ,a vizet a vajjal felforraljuk ,majd folytonos keveres kozbe bele szorjuk a lisztet es addig fozzuk meg elvallik az edeny falatol .Ha kihult a teszt...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: Könnyű