menu

Családireceptkönyv.hu

ISCHLER A RÉGI CSALÁDI RECEPT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


14 dkg vaj
14 dkg liszt
7 dkg cukor
7 dkg őrölt dió

Elkészítés:


Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágjuk. Gyenge tűzön, tepsiben megsütjük a sütőben. Amikor kihűlt kettőt-kettőt ribizli- vagy málnalekvárral összeragasztunk és a tetejüket csokoládémázzal bevonjuk.

ISCHLER A RÉGI CSALÁDI RECEPT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pávaszem
Pávaszem

A tésztához 6 tojássárgát 12 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, egy evőkanál lisztet, a szódabikarbónát és a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Házi kenyér
Házi kenyér

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Epres cobbler
Epres cobbler

A vajat egy pitetálba kockázunk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ott hagyjuk megolvadni, közben az epret megtisztítjuk és leitatjuk róla a vizet. A nagyobb szemeket el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Csöröge fánk
Csöröge fánk

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ezután becsomagoljuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk