25 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg darált mandula vagy dió
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg egész mandula
csoki, piros színű lekvár
A lisztet a vajjal, cukorral, tojással és darált dióval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat hosszú, keskeny „ujjformájúra” alakítjuk. Közepére bütyköt is formázzunk, késsel kis barázdákat húzzunk rá, hogy ezzel is élethűbb legyen.
Az ujjak végére egész mandulaszemeket nyomkodunk körömként. Az igazán bátrak - a még meghökkentőbb hatás érdekében - piros színű lekvárt is használhatnak ragasztóként.
A tésztát tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőbe helyezzük és 180 fokon készre sütjük.
Elkészítés A szárazanyagokat, a lisztet, a sütőport, a őrölt gyömbért összekeverjük. Egy másik tálban a barna cukrot, a puha vajat, a két tojást és a villával szétnyomkodott ban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLassú tűzön olvasszuk össze a mézet és a vajat. Míg ez hűl, keverjünk össze a liszt kivételével minden más hozzávalót. A keverékhez adjuk hozzá a meghűlt vajas méz egyveleget,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát pároljuk puhára egy vízzel teli lábas felett kb. 20 perc alatt. Tegyük a robotgépbe és pürésítsük simára a datolyával. Vigyázat, nehéz abbahagyni, ha egyszer megkó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű