25 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg darált mandula vagy dió
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg egész mandula
csoki, piros színű lekvár
A lisztet a vajjal, cukorral, tojással és darált dióval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat hosszú, keskeny „ujjformájúra” alakítjuk. Közepére bütyköt is formázzunk, késsel kis barázdákat húzzunk rá, hogy ezzel is élethűbb legyen.
Az ujjak végére egész mandulaszemeket nyomkodunk körömként. Az igazán bátrak - a még meghökkentőbb hatás érdekében - piros színű lekvárt is használhatnak ragasztóként.
A tésztát tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőbe helyezzük és 180 fokon készre sütjük.
-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük -állaga a palacsintáé kell legyen - fóliával lefedjük é...
Elkészítési idő: 45Sütés előtti este állítjuk össze a tésztát. A margarint a mézzel összemelegítjük. A tojásokat, porcukorral, mézes fűszerkeverékkel, tejföllel habosra keverjük, összedolgozzuk a méz...
Elkészítési idő:45 dkg porcukor 9 tojássárgája 9 evőkanál víz ezt habosra verjük, hozzáadunk 27 dkg lisztet, 3 evőkanál kakaóport,1 sütőport és a 9 tojás felvert habját, megsütjük.... rendes gázte...
Elkészítési idő: