- 140 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 60 g finomliszt
- 125 dkg szoba-hőmérsékletű vaj vagy margarin
- 50 g édesítő
- 1 tojássárgája
- 1 púpos kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- esetleg 1 evőkanálnyi tejföl
- 1-2 evőkanál barna rizsdara
A töltelék hozzávalói:
- 500 g tehéntúró
- 100 g édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 25 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 50 g mazsola (elhagyható)
- 2 evőkanál barna rizsdara
- ½ citrom reszelt héja (kezeletlen)
- 2 tojásfehérje
◾️A lisztet összekeverjük az édesítővel, a sütőporral és a sóval.
◾️Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és végül annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy egy lágy, de nem ragacsos, könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
◾️Két részre osztjuk.
◾️Kinyújtjuk mindkettőt tepsi nagyságúra.
◾️A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a vaníliás édesítőt, a reszelt citromhéjat, a megmosott/lecsöpögtetett mazsolát, az édesítőt és végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
◾️A két kinyújtott tésztalapból az egyiket belehelyezzük az enyhén vajazott/lisztezett tepsibe.
◾️Megszórjuk a tésztát 1-2 evőkanál barna rizsdarával, majd elegyengetjük rajta a túrós tölteléket.
◾️Erre ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
◾️Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet - amikor a teteje itt-ott már kezd kicsit pirulni, akkor megsült).
Hagyjuk kihűlni, a tetejét meghintjük porcukor helyettesítővel és szeletelve tálaljuk.
1. A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Ha a tésztánk nem állna össze, adhatunk hozzá kevés tejfölt. 2. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 g Mehl, Puderzucker und 1 Prise Salz mischen. Kalte Butter und 1 Ei zugeben, erst mit den Knethaken des Handrührers, dann mit den Händen zu einem gleichmäßigen Teig verarbeite...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű