Családireceptkönyv.hu

Túrós béles


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 140 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 60 g finomliszt
- 125 dkg szoba-hőmérsékletű vaj vagy margarin
- 50 g édesítő
- 1 tojássárgája
- 1 púpos kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- esetleg 1 evőkanálnyi tejföl
- 1-2 evőkanál barna rizsdara

A töltelék hozzávalói:
- 500 g tehéntúró
- 100 g édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 25 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 50 g mazsola (elhagyható)
- 2 evőkanál barna rizsdara
- ½ citrom reszelt héja (kezeletlen)
- 2 tojásfehérje

Elkészítés:


◾️A lisztet összekeverjük az édesítővel, a sütőporral és a sóval.
◾️Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és végül annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy egy lágy, de nem ragacsos, könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
◾️Két részre osztjuk.
◾️Kinyújtjuk mindkettőt tepsi nagyságúra.
◾️A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a vaníliás édesítőt, a reszelt citromhéjat, a megmosott/lecsöpögtetett mazsolát, az édesítőt és végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
◾️A két kinyújtott tésztalapból az egyiket belehelyezzük az enyhén vajazott/lisztezett tepsibe.
◾️Megszórjuk a tésztát 1-2 evőkanál barna rizsdarával, majd elegyengetjük rajta a túrós tölteléket.
◾️Erre ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
◾️Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet - amikor a teteje itt-ott már kezd kicsit pirulni, akkor megsült).

Trükkök, tippek, praktikák:


Hagyjuk kihűlni, a tetejét meghintjük porcukor helyettesítővel és szeletelve tálaljuk.

Túrós béles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rétes
Rétes

A 2 db réteslapot konyharuhára teszem, megolajozom, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a reszelt fűszeres-cukros almát. Feltekerem és tepsibe rakom... Szőlős-marcipános réte...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Banáncsinta
Banáncsinta

Fentieket botmixeltem egy mély pohárban. Serpenyőben (kókuszzsíron) lassan és elég hosszan kell sütni, mert különben nem fordítható meg. Kristóf földieper dzsemmel én üresen ette...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg   meggyes (Liszt és sütés nélkül!)
Hideg meggyes (Liszt és sütés nélkül!)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kuglóf
Kuglóf

Tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral,van.cukorral . Ebbe tesszük a vizet és az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral,(bele tesszük izlés szerint mazsolát ,fahéjat) össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk