4 tojás
4 ek. cukor
5 ek. liszt
1 csomag sütőpor
3 ek. kókuszreszelék
töltelékhez
8 babapiskóta
1 dl tej
3 ek. rum
7 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
5 dkg darált dió
2 ek. baracklekvár
2 ek. kakaópor
tetejére
1 dl málnaszörp
8 ek. porcukor
2 ek. kókuszreszelék
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibélelünk. A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel elkeverjük.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és 1 evőkanál vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a liszttel. A masszát a tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A piskótát még melegen a sütőpapírral lefelé egy őzgerincformába belehajtjuk, hogy alagút formában hűljön ki. Akkora túllógó részt levágunk, amivel le tudjuk fedni, ezt félretesszük. Ami ezen felül kimarad, az a töltelékbe kerül.
A maradék piskótát és a babapiskótát apróra vágjuk, meglocsoljuk a tejjel és a rummal, majd hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a darált diót, lekvárt és a kakaóport. Alaposan elkeverjük, majd az őzgerincbe halmozzuk és elsimítjuk.
A félretett piskótát méretre vágjuk, megkenjük lekvárral és befedjük a sütit. Kissé rányomkodjuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ha kellően megszilárdult, kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A bevonáshoz a porcukrot elkeverjük a málnaszörppel, és a piskótára kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha megkötött, utána szeleteljük.
A darált kekszet és a kakaót összekeverjük. A tejbe beletesszük a cukrot és addig melegítjük keverés közben, amíg a cukor elolvad. Ezután belekeverjük a rumot is. Közben mikróban m...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt (ha kell, magozd ki majd) vágd kis kockákra. A túrót keverd simára a tojássárgákkal, a citrom levével és héjával, valamint a tejszínnel, s ízesítsd cukorral. Végül kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítóba tettem négy nagy marék diót, ledaráltam, utána tettem bele a 20 dkg mazsolát, ami így apróra darabolódott. Ment bele egy evőkanál Holland kakaópor, lágyítottam rajta egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű