4 tojás
4 ek. cukor
5 ek. liszt
1 csomag sütőpor
3 ek. kókuszreszelék
töltelékhez
8 babapiskóta
1 dl tej
3 ek. rum
7 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
5 dkg darált dió
2 ek. baracklekvár
2 ek. kakaópor
tetejére
1 dl málnaszörp
8 ek. porcukor
2 ek. kókuszreszelék
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibélelünk. A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel elkeverjük.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és 1 evőkanál vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a liszttel. A masszát a tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A piskótát még melegen a sütőpapírral lefelé egy őzgerincformába belehajtjuk, hogy alagút formában hűljön ki. Akkora túllógó részt levágunk, amivel le tudjuk fedni, ezt félretesszük. Ami ezen felül kimarad, az a töltelékbe kerül.
A maradék piskótát és a babapiskótát apróra vágjuk, meglocsoljuk a tejjel és a rummal, majd hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a darált diót, lekvárt és a kakaóport. Alaposan elkeverjük, majd az őzgerincbe halmozzuk és elsimítjuk.
A félretett piskótát méretre vágjuk, megkenjük lekvárral és befedjük a sütit. Kissé rányomkodjuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ha kellően megszilárdult, kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A bevonáshoz a porcukrot elkeverjük a málnaszörppel, és a piskótára kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha megkötött, utána szeleteljük.
A banánokat felkarikázzuk,össze törjük,a pohárkákba szétosztjuk és az étcsokit rádaraboljuk. A túrót is össze törjük a natúr joghurttal,majd kiadagoljuk a poharakba. Tetejét megs...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz almát lereszeljük, és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a citromhéjat, a fahéjat, a felvert tojást, végül a lisztet és a sütőport. Kivajazott, liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekevertem a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket is hozzákevertem. A felmelegített gofri sütőt megolajoztam, majd egy-egy evőkanállal tettem mind két oldalába.
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű