60 g tejpor (sovány)
60 ml víz
95 g vaj (olvasztott)
85 g porcukor
80 g kókuszreszelék
45 szem mandula
hempergetéshez kókuszreszelék
Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. A vizet, és a cukrot feltesszük főni. Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát. A kész masszát hagyjuk kb. 1 órán át állni. Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható massza állaga lett, akkor golyókat formázunk a masszából, mandulaszemeket teszünk. Vigyázzunk, ha a massza túlságosan kihűl, nagyon nehezen formázható lesz! Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
http://aprosef.hu/raffaello_golyo
A kókuszreszeléket, a mákot illetve a lenmagot öntsd össze és daráld le. A datolyát magozd ki, a vízből önts hozzá egy keveset, és késes aprítóval ezt is dolgozd krémesre. A két...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást nagyon habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Három egyforma részre osztom, és három lapot sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel elkeverjük, a nyújtott tésztár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítést lásd részletesen a videó linkenhttps://www.instagram.com/hagymalekvar https://www.facebook.com/hagymalekvar
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű