50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a reszelt citromhéjat és jól összegyúrjuk. Ha nagyon morzsalékos a tészt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot és a sót, összekeverjük. A keverék közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fokra légkeveréssel) és egy 28 x 20 cm-es, közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy keverőtálba a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. 2. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is és jól összedolgozzuk. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű