50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és apró darabokra vágjuk. A tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a sót, a lisztet, és sima tésztává dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kétféle cukorral robotgéppel addig kavarjuk, amíg ki nem fehéredik, és habos nem lesz. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet a tojásokkal habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet, a korpát, a szódabikarbónát, sót, csomómentesre keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű