50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük. 2. A tojások sárgáját különválasztjuk, a vajat fel...
Elkészítési idő: 1:20 perc Nehézség: KönnyűA tejből 1 dl-t félreteszünk, a többit elkezdjük forralni. Közben a 4 tojás sárgáját a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és apránként az 1 dl tejet, majd a tojásos kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit össze gyúrjuk,majd 2 részre osztjuk.Zsírpapíron a maradék kókusz reszeléken kinyújtjuk,alul felül szórjuk,5 mm vastagra nyújtjuk.Meg kenjük a fele krémmel,majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük, majd a sütőport és a lisztet is hozzáadjuk. Az almát lereszeljük. Előmelegitett sütőbe 180 fokon megsütjük, majd porcukorral megszórjuk és t...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű