50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk púpos teáskanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük, összegyúrjuk. Az elkészült tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen.A tésztát ketté vesszük és kinyújtjuk. Két 21x34 cm-es lapot sütünk belőle előmelegített, kör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű