A piskótához:
4 M-es tojás
80-100 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 30 g 1:4 Stevia-eritrit édesítő)
80 g darált mák
pici csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
400 g sovány túró
5-6 ek. natúr joghurt
80-100 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 20 édesítőtabletta porrá törve)
csipetnyi őrölt vanília / pár csepp vaníliaaroma
fél citrom héja
(ha krémesebbre, lágyabbra szeretnéd készíteni, tegyél bele 100 g natúr, light krémsajtot is)
A díszítéshez darált vagy egész mák
Elkészítési idő: 20 perc + sütés
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat az édesítővel kihabosítjuk. A mákot és a szódabikarbónát egy kis tálkában összekeverjük.
A fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgás pépet, majd a mákos keveréket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 1,5-2 centi magas piskótalapot kenünk (kb. 20*22 cm)
180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük a piskótalapot, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, függőlegesen félbevágjuk.
A krém összetevőit botmixerrel pépesítjük, összekeverjük. A piskótalapokat összetöltjük a krémmel, a tetejére is krémet kenünk (érdemes a két lapot külön-külön megkenni, majd egymásra tenni). Darált mákkal díszíthetjük.
Nehézségi fok: könnyű
Az egészet összegyúrjuk és csokimázzal leöntjük. Én kakaóporból készült csokimázat használtam. "
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásból piskóta, de a 6 kanál liszt helyett kakaót adjunk hozzá. Krém: 5 tojássárgáját, 1 vaníliás cukrot, 1 csomag vaníliás pudingot, 4 dl tejjel simára keverünk és sűrűre fő...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk majd lisztes deszkán, 3-4 mm-re nyújtjuk és formákkal ki szaggatjuk. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük 180°C-on.
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, és a többi hozzávalóval (amelyeket külön kikeverünk) együtt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát elfelezzük. A sötét tésztához, a kakaót összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes