1 csomag babapiskóta (20 dkg) én Mannert használtam, ez a fajta vékonyabb, mint a többi
2 csomag csokis pudingpor
8 dl tej
10 dkg vaj
5 evk cukor
kb 1-1,5 dl kávé
2 dl habtejszín
A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük.
A kávéba egyenként belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai aljára fektetjük. Jöhet rá egy adag krém és egy kis tejszínhab.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók. Arra figyeljünk, hagy a tetejére krém kerüljön és tejszínhab. Megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, de legjobb egy éjszakára.
Az élesztőt felfuttatjuk, majd összedolgozzuk -az alapanyagot 9 cipóra osztjuk. Nem kell keleszteni Minden cipót kerekre nyújtunk. (Minél vékonyabb, annál szebb kifli lesz be...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukkinit megpároljuk, majd pürésítjuk és hozzáturmixoljuk a kakaóport, édesítőt és egy púpozott teáskanál útifű maghéjat. Pár órára fagyasztóba tesszük és időnként átkeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet annyi tejjel és egy kicsi rumaromával keverem össze, hogy egy könnyen dolgozható masszát kapjak. A felét belenyomkodom az edénybe. Az almákat megpucolom, szeletekr...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1 egész tojást és egy sárgáját összegyúrunk a többi hozzávalóval. Vékonyra nyújtjuk a tésztát, szívecskéket szaggatunk belőle, lekenjük a félretett tojásfehérjével és pár szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű