1 csomag babapiskóta (20 dkg) én Mannert használtam, ez a fajta vékonyabb, mint a többi
2 csomag csokis pudingpor
8 dl tej
10 dkg vaj
5 evk cukor
kb 1-1,5 dl kávé
2 dl habtejszín
A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük.
A kávéba egyenként belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai aljára fektetjük. Jöhet rá egy adag krém és egy kis tejszínhab.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók. Arra figyeljünk, hagy a tetejére krém kerüljön és tejszínhab. Megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, de legjobb egy éjszakára.
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só és porcukor) egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáütjük a tojássárgákat, majd ebből egy sima tésztát gyúrunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, a tojások sárgáját kevertetjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérje kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz