35 dkg liszt
2 tojás
10 dkg zsír
kakaópor
1 cs sütőpor
12 dkg cukor
2 dl tej
Krém:
1/2 l tej
4 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj
10 dkg cukor
A lisztet, tojást, zsírt kevés kakaóporral behintjük.
A sütőport, cukrot, tejet jól összegyúrjuk, hogy jól sodorható legyen. Három lapot sütünk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit elkeverjük langyos tejben. Hozzátesszük a többi hozzávalóhoz, jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat kinyújtjuk, majd kisütjük. Amíg hűlnek a lapok, elkész...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni a tésztát. (gyorsan dolgozzunk vele, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből a tojással, csipet sóval meg annyi vízzel gyúrunk tésztát, hogy rugalmas masszát kapjunk. Legalább egy fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtva, akkora lapokká vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes