80 dkg liszt 50 dkg margarin 20 dkg cukor 2 evőkanál tejföl 4 tojássárgája 2 csomag sütőpor 1 üveg lekvár porcukor
A hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Ha kihűltek, lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk
A hozzávalókat élsztős tej nélkül összegyúrni, majd az élesztős tejjel kell eldolgozni. Ha szükséges még pici tejet lehet beleönteni- 2 órán át kell keleszteni.
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesA sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 2 A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(1),A lisztet, a szódabikarbónát a sütőport és egy csipet sót beleöntjük egy tálba és összekeverjük, majd felhasználásig félretesszük. [2.] A vajat a cukorral habosra keverjük –...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a margarint, a csipet sót, a tojást és a kristálycukrot összegyúrjuk, és mikor összeállt, hozzágyúrjuk a darált diót. 2. Több cipót formálunk a tésztából, és kis, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz