2 dl tejföl
20 dkg porcukor
1 db citrom
1 cs. sütőpor
2 db tojássárgája
20 dkg zsír
1 kg liszt
ízlés szerint lekvár
1 kocka Rama
A lisztet elkeverjük a vajjal és a tejföllel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a zsírt, a porcukrot, a sütőport, valamint a citrom levét és reszelt héját.
Fél cm vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát és kiszaggatjuk.
Előmelegített sütő legmagasabb fokán 15 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben.
Két-két tésztát sűrű lekvárral összeragasztunk.
A tejet a cukorral felforralni, hozzá adni a darált mákot ( diót) és 10 percig együtt főzni. Levesszük a tűzről és ebbe a forró masszába bele tesszük a margarint és keverjük amíg e...
Elkészítési idő:A porcukrot a hideg vajjal,a liszttel, a mandulával és a fahéjjal összedolgozni. 1 órára betenni a hűtőbe. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formálni belőle, majd sütőpapíros tepsibe tenn...
Elkészítési idő: 1 óraA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát és a tojást és simára keverjük. Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát for...
Elkészítési idő: