20 cm-es formához:
10 dk kakaós ízű keksz
4 db babapiskóta
5 dk margarin
Krém:
10 dk mascarpone
2 dl tejföl
20 dk porcukor
1 tk vanília aroma
reszelt citromhéj
1/2 citrom leve
1 db tojás
Epres öntet:
50 dk eper
1/2 citrom leve
1 cs vaníliás cukor
porcukor
1 ek keményítő
Tészta:
A kekszet és a babapiskótát összemorzsolni, majd a felolvasztott margarinnal elkeverni.
Egy 20 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral és belelapogatni a kekszes masszát.
Krém:
A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverni. Ezután hozzákeverni a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
Ezt a krémet a kekszes alapra önteni, tetejét elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütni. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, kilehet venni a sütőből.(én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
A formában hagyni teljesen kihűlni!!!!!
Epres öntet:
Az epret botmixerrel pépesíteni, majd hozzákeverni a citromlevet, vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot.
Feltenni a tűzre és állandó keverés mellett, párpercig főzni.
A keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez önteni és besűríteni vele.(egy kicsit folyósabb állagot kapjunk)
A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazni az öntetből, majd eperszeletekkel díszíteni. A maradék öntetet tálaláskor külön kínálni.
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojást. A liszttel elkeverjük a sütőport és a sót, és a margarinos masszához keverjük. A végén mehet...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. 2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. 3. A lisztet elkeverjük a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pripremiti okrugli kalup promjera 26 cm. Bjelanca sa malo soli izraditi u cvrsti snjeg. Buter i secer kfemasto izraditi elektricnom mjesalicom dok se ne dobije fina kremasta sm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű