20 cm-es formához:
10 dk kakaós ízű keksz
4 db babapiskóta
5 dk margarin
Krém:
10 dk mascarpone
2 dl tejföl
20 dk porcukor
1 tk vanília aroma
reszelt citromhéj
1/2 citrom leve
1 db tojás
Epres öntet:
50 dk eper
1/2 citrom leve
1 cs vaníliás cukor
porcukor
1 ek keményítő
Tészta:
A kekszet és a babapiskótát összemorzsolni, majd a felolvasztott margarinnal elkeverni.
Egy 20 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral és belelapogatni a kekszes masszát.
Krém:
A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverni. Ezután hozzákeverni a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
Ezt a krémet a kekszes alapra önteni, tetejét elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütni. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, kilehet venni a sütőből.(én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
A formában hagyni teljesen kihűlni!!!!!
Epres öntet:
Az epret botmixerrel pépesíteni, majd hozzákeverni a citromlevet, vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot.
Feltenni a tűzre és állandó keverés mellett, párpercig főzni.
A keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez önteni és besűríteni vele.(egy kicsit folyósabb állagot kapjunk)
A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazni az öntetből, majd eperszeletekkel díszíteni. A maradék öntetet tálaláskor külön kínálni.
Egy serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk. Amikor a cukor teljesen felolvadt, belecsavarjuk egy narancs levét. Amikor a cukor és a narancslé keveréke felhabzik, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Elosztjuk 4 egyenlő részre. Az egyiket kinyújtjuk és egy 30*40 cm-es tepsibe fektetjük, amit előtte kikentünk vajjal és kiliszteztünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagozzuk ki a datolyát és forrázzuk le. Hagyjuk állni és turmixoljuk össze. Jól dolgozzuk össze majd formázzunk kisebb golyókat belőle. Tálalás elött hűtöbe tegyük.
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: KönnyűSimára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű