1,5 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad.
- A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral.
- A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle. Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróba! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A túrótölteléket összedolgozzuk, a tésztát kinyújtjuk, és a 2/3 részét sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.Ráte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk k...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tejet, a citromhéjat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy közepes méretű tepsit (25 × 31 cm) kibélelünk s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz