1,5 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad.
- A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral.
- A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle. Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróba! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.
Kemény tésztát gyúrunk a hozzávalókból és nagyon vékonyra nyújtjuk. Csíkokat vágunk belőle, laza hurkot kötünk rá és bő forró olajban gyorsan megsütjük. Még forrón leporcukrozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, negyedeljük és vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a vaníliakivonattal. A meggyet a cukorral lábosban felforraljuk és las...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaót, és a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel. Rummal és reszelt narancshéjjal ízesíthetjük. Kivaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű