1,5 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad.
- A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral.
- A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle. Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróba! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tészta lesz belöle, liszten kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, vagy formát. Megszurkáljuk villával és pihenni hagyjuk míg elkész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztához habosra kevertem a tojások sárgáját a vajjal, hozzáadtam a cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztet, csipet sót. Jól kidolgoztam, 2 részre osztottam. ( A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, 6 egyenlő részre osztom. 2. Mindegyiket vékonyra kinyújtom, baracklekvárral lekenem és cukrozott darált dióval megszórom. 3. Feltekerem...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz