10 dkg cukor
25 dkg vaj
30 dkg liszt
1 egész tojás
1 csg vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A tészta lekenéséhez:
1 tojásfehérje
5 dkg darált dió
kristálycukor
Az összeragasztáshoz:
barack lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát a hidegen pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk,formával kiszúrjuk.
Tojásfehérjével lekenjük és diós cukorba mártjuk.
Kivajazott tepsibe rakjuk.
Sütjük.
Kisülés után 1-1 egész és kiszúrt korongot savanykás lekvárral összeragasztunk.
A tojások sárgáját a cukorral, margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a lisztes sütőport, majd a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük, hozzáöntjük a torta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt gyorsan összegyúrjuk. Háromnegyedét kinyújtjuk nem túl vékonyra és egy nagyobb tepsibe tesszük. Vastagon megkenjük darabos meggylekvárral. A 3 tojás fehérjéből 15 dkg cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz