1 csomag csokoládés pudingpor
0,5 liter tej
2 kanál cukor
1 kanál kakaópor
1 egész tojás
1 tábla étcsokoládé lereszelve
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja és leve
A pudingport a cukorral, a kakaóporral és a tejjel megfőzöm, majd kihűtöm.
Amikor kihűlt hozzáverem a sütőporos lisztet, a tojást, a reszelt narancs héjat és a levét, majd a reszelt csokoládét.
24×22-es, margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe 170 fokon, kb 40 percig sütöm. Kihűlés után szeletelhető.
1. Az alapanyagokat összekeverjük. 2. Közpes tepsibe öntjük. 3. Tetejét megszórjuk gyümölccsel (az enyém most cseresznyés). Majd sütjük. sütési mód: alul-felül sütés tepsi mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd a mandulát egy zacskóba és vágódeszkán húsklopfolóval törd apróra, de még darabosra. Bármilyen más eszközt is használhatsz az aprításra. Főzz egy friss, forró kávét és amenny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kionatot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes