50 dkg porcukor
50 dkg darált dió
4 tojás fehérje
fél citrom
1 csomag vaníliás cukor
1/2 dl rum vagy rum aroma
1/2 csomag sütőpor
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és szép sűrűre verjük. A hab 2/3-ad részét jól összedolgozzuk a dióval. Porcukros deszkán fél centi vastag lapra formázzuk, és késsel stangli formákat vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Minden darab tetejére kenjünk a félretett tojásfehérjéből. A sütőt 100 fokra melegítjük, és 10-15 perc alatt készre sütjük a stanglikat.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét szufléformát vagy desszertgyűrűt kivajazunk,megszórjuk őket kevés holland kakaóporral,a sütőt felmelegítjük 180C-ra. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk max 45C...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül addig megfőzzük...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és 10 perc alatt, 150 fokon, hőlégkeveréssel, tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A margarint a porcukorral összekever...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes