menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors habos túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró
5 db tojás
2 dl tejföl
40 ml tej
15 dkg cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
1-2 evőkanál mazsola (ízlés szerint)
1 evőkanál rum (vagy rum aroma)
A tepsihez:
vaj
liszt
a tetejére:
porcukor
ízlés szerinti gyümölcsök

Elkészítés:


A mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk.

Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel
összekeverjük. A sütőt 200 fokra (légkeveréses üzemmódban 180 fokra) előmelegítjük.

A mazsolát is a tésztához adjuk és egy kb. 27 x 20 cm-es vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. A sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha langyosra hűlt, felszeleteljük, porcukorral megszórva, ízlés szerinti gyümölcsökkel vagy gyümölcs mártással kínáljuk.

Gyors habos túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes csokoládés piskóta
Krémes csokoládés piskóta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
MÉZES KRÉMES KEVERT TÉSZTÁVAL
MÉZES KRÉMES KEVERT TÉSZTÁVAL

A tésztához egy nagy mikrózható tálba beletesszük a margarint, a tejet, a cukrot, a mézet, és mikróban meglangyosítjuk, jól elkeverjük, majd mehet bele a tojás, géppel keverjük tov...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kapros-túrós lepény
Kapros-túrós lepény

A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a fele cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután takarjuk le és pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk