50 dkg túró
5 db tojás
2 dl tejföl
40 ml tej
15 dkg cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
1-2 evőkanál mazsola (ízlés szerint)
1 evőkanál rum (vagy rum aroma)
A tepsihez:
vaj
liszt
a tetejére:
porcukor
ízlés szerinti gyümölcsök
A mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk.
Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel
összekeverjük. A sütőt 200 fokra (légkeveréses üzemmódban 180 fokra) előmelegítjük.
A mazsolát is a tésztához adjuk és egy kb. 27 x 20 cm-es vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. A sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha langyosra hűlt, felszeleteljük, porcukorral megszórva, ízlés szerinti gyümölcsökkel vagy gyümölcs mártással kínáljuk.
Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a cukrot, a lisztet, a darált diót és a fahéjat kimérjük egy tálba, majd a kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, amib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet melegíteni, nem forralni. Tojássárgát kristálycukorral, vaníliás cukorral keverni, majd a tejjel keverni. Mákot a porcukorral összekeverni. Jénait vajazni, kiflikarikákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMézes lap: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulj...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: Könnyű