A tésztához:
12 dkg zsemlemorzsa
6 db tojás
1 kk sütőpor
1 mk só
10 dkg puha vaj
10 dkg eritritol
1 db citrom reszelt héja
1 kk vaníliaaroma
A tetejére:
50 dkg magozott meggy
1 ek liszt
1 mk fahéj
2 kk eritritol
A zsemlemorzsát, a sót és a sütőport elkeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
A vajat a cukorral és a vaníliaaromával kikeverem, majd hozzáadom a tojássárgáját és a citrom héját belereszelem.
Hozzáadom a zsemlemorzsás keveréket.
A tojásfehérje habot hozzáforgatom a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a tésztát, majd a tetejére rakom a meggyet, amit megforgattam lisztben. A tetejét fahéjas cukorral szórom meg.
180 C fokon kb. 35-40 percig sütöm.
A lisztet a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, vaníliás cukorral, fahéjjal összekeverjük. A vajat a cukorral és a tojás sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a finomra reszelt cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A héjában főtt burgonyát áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. 3. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Egy tálban a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd langyos tejben oldott élesztővel, a tojások sárgájával a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ebből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű