A tésztához:
12 dkg zsemlemorzsa
6 db tojás
1 kk sütőpor
1 mk só
10 dkg puha vaj
10 dkg eritritol
1 db citrom reszelt héja
1 kk vaníliaaroma
A tetejére:
50 dkg magozott meggy
1 ek liszt
1 mk fahéj
2 kk eritritol
A zsemlemorzsát, a sót és a sütőport elkeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
A vajat a cukorral és a vaníliaaromával kikeverem, majd hozzáadom a tojássárgáját és a citrom héját belereszelem.
Hozzáadom a zsemlemorzsás keveréket.
A tojásfehérje habot hozzáforgatom a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a tésztát, majd a tetejére rakom a meggyet, amit megforgattam lisztben. A tetejét fahéjas cukorral szórom meg.
180 C fokon kb. 35-40 percig sütöm.
pici golyókat gyúrunk belőle és lelapítjuk őket. 175°C-on 10 perc??
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Egy 26 cm-es átmérőjű, vajjal kikent tortaforma alján egyenletesen kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk. A mazsolát kevés tejben k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű475 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMézes tészta Egy tálba mérjük a vajat, mézet, porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliaőrleményt, a tojásokat, szódabikarbonát, majd vízgőz felett csípősre melegítjük, de nem főzzük, kö...
Elkészítési idő: 108 perc / elők Nehézség: Közepes