Hozzávalók:
6 tojásfehérje
9 ek. porcukor
8 ek. darált dió vagy mogyoró
1 ek. liszt
½ zacskó sütőpor
1. Krém
900gr fagyasztott eper, málna, meggy (tetszés szerint)
300gr cukor
1/2 dl víz
2 tasak pudingpor (eper, málna)
1 tasak zselatin (10gr)
13 ek víz
2. Krém
6 tojássárgája
250gr cukor
2 vaníliás cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
1,5 ek. étkezési keményítő
1 ek liszt
750ml tej
250gr margarin
3. Krém-öntet
100gr főző csoki
50gr margarin
4-5 ek olaj
4. Krém
2,5 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót és a liszttel elkevert sütőport. Egy nagy tepsit (30x40cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 8-9 percig sütjük ( sütőtől függ!!!)_éppen csak kezd rózsaszín lenni. Lehúzzuk a sütőpapírt és félbe vágjuk a lapot, így kapjuk a 20x30cm nagyságot amelyhez a krémek mennyisége felel meg.
Az gyümölcsös krémhez
A zselatint 3 ek. vízbe áztatjuk. A 900 gr epret( málnát, meggyet) elkeverjük a 300 gr cukorral és feltesszük főzni, a 2 zacskó pudingport elkeverjük a 13 ek. vízzel, és besűrítjük a gyümölcsöt . A zselatint felmelegítjük kb. 60 fokra és beleöntjük a gyümölcsös krémbe.
A sárga krémhez
A 6 tojássárgáját kikavarjuk egy edénybe, a másik edénybe a pudingport, lisztet, keményítőt simára keverjük 1,5-2 dl tejjel, majd egyesítjük a tojássárgájával. A többi tejet a cukrot, vaníliás cukrot felforraljuk, félre húzzuk, belekeverjük a tojásos-pudingos masszát és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt bele habosítjuk a 250 gr margarint.
A csoki öntethez a csokit, margarint, olajat gőz felett össze olvasztjuk.
A tejszínt felverjük.
Össze állítás:
½ lap, piros krém, sárga krém, vékony réteg csoki öntet, másik ½ lap, piros krém, sárga krém, csoki öntet, a felvert tejszín.
Reszeljük/daráljuk le a répát, diót, mákot. A vajat kezdjük el melegíteni. Keverjük össze a szilárd alapanyagokat: répa, dió, mák, szódabikarbóna, fűszerek. A tojásokat és az éde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat morzsoljuk össze a liszttel, a porcukorral, fahéjjal, mandulával, sóval. A tészta felét almareszelővel reszeljük egy 25x39 cm -es sütőpapírral bélelt tepsibe. A magozott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA kekszet, a mandulát, a pisztáciát és a töltött csokoládét ledaráljuk, egy tálba tesszük. (Több féle töltött csokoládét is használhatunk, pl. epres, kivis, így színesebb lesz a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű