Hozzávalók:
6 tojásfehérje
9 ek. porcukor
8 ek. darált dió vagy mogyoró
1 ek. liszt
½ zacskó sütőpor
1. Krém
900gr fagyasztott eper, málna, meggy (tetszés szerint)
300gr cukor
1/2 dl víz
2 tasak pudingpor (eper, málna)
1 tasak zselatin (10gr)
13 ek víz
2. Krém
6 tojássárgája
250gr cukor
2 vaníliás cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
1,5 ek. étkezési keményítő
1 ek liszt
750ml tej
250gr margarin
3. Krém-öntet
100gr főző csoki
50gr margarin
4-5 ek olaj
4. Krém
2,5 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót és a liszttel elkevert sütőport. Egy nagy tepsit (30x40cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 8-9 percig sütjük ( sütőtől függ!!!)_éppen csak kezd rózsaszín lenni. Lehúzzuk a sütőpapírt és félbe vágjuk a lapot, így kapjuk a 20x30cm nagyságot amelyhez a krémek mennyisége felel meg.
Az gyümölcsös krémhez
A zselatint 3 ek. vízbe áztatjuk. A 900 gr epret( málnát, meggyet) elkeverjük a 300 gr cukorral és feltesszük főzni, a 2 zacskó pudingport elkeverjük a 13 ek. vízzel, és besűrítjük a gyümölcsöt . A zselatint felmelegítjük kb. 60 fokra és beleöntjük a gyümölcsös krémbe.
A sárga krémhez
A 6 tojássárgáját kikavarjuk egy edénybe, a másik edénybe a pudingport, lisztet, keményítőt simára keverjük 1,5-2 dl tejjel, majd egyesítjük a tojássárgájával. A többi tejet a cukrot, vaníliás cukrot felforraljuk, félre húzzuk, belekeverjük a tojásos-pudingos masszát és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt bele habosítjuk a 250 gr margarint.
A csoki öntethez a csokit, margarint, olajat gőz felett össze olvasztjuk.
A tejszínt felverjük.
Össze állítás:
½ lap, piros krém, sárga krém, vékony réteg csoki öntet, másik ½ lap, piros krém, sárga krém, csoki öntet, a felvert tejszín.
A hozzávalókat összegyúrni, sütőpapíron gombócokat formálni, a tepsiben lelapítani és megsütni.
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk és belesimítjuk és 22*38 cm-es tepsibe. Megkenjük vékonyan lekvárral, megszórjuk dióval, maj...
Elkészítési idő:A darát a liszttel + tejjel simára keverjük (habverővel) sózzuk, hozzá adjuka mazsolát. 1/2 napig álljon a keverék. Majd hozzákeverjük a tojások sárgájátés a habbá vert fehérjét. F...
Elkészítési idő: