12 palacsinta -Manióka
4 alma
6 dkg darált mák
5 dkg porrá őrölt eritrit
5 dkg mazsola
20 dkg Totu krém extra
1 evőkanál citromlé
a kenéshez:
teáskanálnyi kókuszolaj
A megtisztított almát lereszeljük, hagyjuk, hogy levet eresszen. A sütőpappírból 38 x 42 centis darabot vágunk. 6 palacsintát szétterítünk rajta úgy, hogy fedjék egymást (3 a tetejére, 3 az aljára kerüljön és az egész papírt pont befedjék). Az almát alaposan kinyomkodjuk. Felével megszórjuk a palacsintát. Ráhintjük az eritrittel elkevert mák felét, majd a mazsola felét. Meglocsoljuk a citromlével és kevés almalével tejföl állagúra hígított totu krém extra felével. A sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük. A papírral együtt sütőlemezre helyezzük. Lekenjük kevés kókuszolajjal. A maradék alapanyagokból még egy rudat készítünk. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Por eritrittel megszórva kínáljuk.
Beáztatjuk forróvízbe a krémhez való datolyákat arra az időre míg készítjük az alapot. Aprítógépben durvára aprítjuk a mandulát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább aprítjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és hozzákeverjük a vajat. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a langyosra hűlt csokoládét is hozzáadjuk, majd a lisztet és a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel. Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes