12 palacsinta -Manióka
4 alma
6 dkg darált mák
5 dkg porrá őrölt eritrit
5 dkg mazsola
20 dkg Totu krém extra
1 evőkanál citromlé
a kenéshez:
teáskanálnyi kókuszolaj
A megtisztított almát lereszeljük, hagyjuk, hogy levet eresszen. A sütőpappírból 38 x 42 centis darabot vágunk. 6 palacsintát szétterítünk rajta úgy, hogy fedjék egymást (3 a tetejére, 3 az aljára kerüljön és az egész papírt pont befedjék). Az almát alaposan kinyomkodjuk. Felével megszórjuk a palacsintát. Ráhintjük az eritrittel elkevert mák felét, majd a mazsola felét. Meglocsoljuk a citromlével és kevés almalével tejföl állagúra hígított totu krém extra felével. A sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük. A papírral együtt sütőlemezre helyezzük. Lekenjük kevés kókuszolajjal. A maradék alapanyagokból még egy rudat készítünk. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Por eritrittel megszórva kínáljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és addig hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket el készítjük. A tésztát négy felé vesszük és lisztezett munkafelületen négy, egyenként 25 x 10 cm-...
Elkészítési idő:Másfél citrom héját lereszeltem. 3 citrom levét kifacsartam (később még egy felet hozzá adtam, hogy még savanykásabb legyen) és a 10 dkg cukorral, az egész tojásokkal és a tojások...
Elkészítési idő:A kifliket felkarikázzuk. A tejet megmelegítjük, belerakjuk a 6 tojássárgáját,a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Ezt összekeverjük, majd ráöntjük a kiflikre. Kivajazott teps...
Elkészítési idő:Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos...
Elkészítési idő: fél óra