A tésztához / 4 adag
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
18 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
4 ek tejföl
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
1 csipet só
---
A töltelékhez
1.5 kg alma (savanykás, hámozva)
3 dkg margarin
9 dkg porcukor (ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint
0.5 csomag vaníliás pudingpor
3 db tojásfehérje
1 Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a kétféle cukrot, tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, kevés sót és a tejfölt. Könnyen nyújtható, kicsit puha tésztát kell kapjunk.
2. Az elkészített tészta kétharmadát hűtőbe tesszük pihenni, a maradék egyharmadot pedig fagyasztóba, ugyanis ez lesz a sütemény teteje, amit majd reszelni kell.
3.A töltelékhez az almát hámozzuk meg, majd szeleteljük fel.
4. Egy lábasban a margarinnal, a cukorral és a fahéjjal pároljuk félpuhára az almát, majd adjuk hozzá a két evőkanál vízzel elkevert pudingot, és sűrítsük be picit. Kicsit kihűtsük
5. A tojásfehérjét felverjük, de nem túl keményre, és hozzákeverjük a langyosra hűlt almához.
6. Kivesszük a tészta nagyobbik részét a hűtőből. Lisztezett deszkán kb 35×25 cm-es nagyságúra nyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe helyezzük.
7. A tésztára rákanalazzuk a tölteléket, végül a fagyasztóból kivett tésztát nagy-lyukú reszelőn egyenletesen ráreszeljük.
8. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük addig, míg a teteje is szépen megpirul.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25×35 cm
A lisztbe beleszitálni a cukrot és a sütőport,hozzá az olvasztott vaj. Tojás+tej:összekeverni és lassanként hozzáadagolni a keverékhez. Addig keverni, míg csomómentes nem lesz (rob...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA diót megpirítom és a lapítón a nyújtófával összetöröm A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad ezután óvatosan belekavar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű