8 dkg cukor
15 dkg liszt
8 dkg Rama
1 tojás
Krémhez
1 üveg magozott meggybefőtt
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek cukor
csipet fahéj
víz
Morzsához
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 dkg Rama
1 kk őrölt fahéj
Tetejére
4 dl növényi tejszín
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe tesszük. A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán, a levet felfogjuk. A krémhez a pudingot a cukorral és csipet fahéjjal felfőzzük 8 dl meggylében (1 üveg meggylé + víz). A krémet még forrón a meggyre öntjük. Erre rámorzsoljuk a morzsához valókat, melyet morzsalékosra gyúrunk a kezünkkel és lassú tűznél megsütjük. A tésztát szeletelés előtt teljesen kihűtjük. 4 dl tejszínt habbá verünk és ezt kenjük a tetejére, villával megcsíkozzuk és fahéjat szórunk rá, de csak módjával.
Másképp
A tésztához:
20 dkg liszt
1 kk sütőpor
1cs vaníliás cukor
8 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 tojás
Krémhez:
1 üveg magozott meggy
2 cs vaníliás pudingpor
2 púpos evk cukor
csipet fahéj
víz
A morzsához:
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 dkg margarin
1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
5 dl tejszínhab (Oké habmester, vagy Hulala)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtom.
A meggyet leszűröm, a levét felfogom és 8dl-nyire felöntöm vízzel.
A lecsepegtetett meggyet eloszlatom a tésztán.
A pudingporokat elkeverem a lével, a cukorral és felfőzöm.
Még forrón a meggy tetejére öntöm.
A morzsás réteg hozzávalóit összemorzsolom és a krém tetején elosztom.
Lassú tűznél tűpróbáig sütöm.
A tejszínből habot készítek és a kihűlt sütemény tetejére kenem.
Tetejét villával megcsíkozom és pici fahéjat szórok rá.
A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a citrom levét és lereszelt héját. A lisztet összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük robotgéppel, mert a gesztenyeliszt hajlamos csomósodni. Kicsit hagyjuk állni, majd kiolajozott palacsintasütőben süssük ki. Kb. 8 palacsinta lesz belő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet (hogy ne essen össze a habos krém), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű