menu

Családireceptkönyv.hu

Tűzoltó szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 dkg cukor
15 dkg liszt
8 dkg Rama
1 tojás

Krémhez
1 üveg magozott meggybefőtt
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek cukor
csipet fahéj
víz

Morzsához
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 dkg Rama
1 kk őrölt fahéj

Tetejére
4 dl növényi tejszín

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe tesszük. A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán, a levet felfogjuk. A krémhez a pudingot a cukorral és csipet fahéjjal felfőzzük 8 dl meggylében (1 üveg meggylé + víz). A krémet még forrón a meggyre öntjük. Erre rámorzsoljuk a morzsához valókat, melyet morzsalékosra gyúrunk a kezünkkel és lassú tűznél megsütjük. A tésztát szeletelés előtt teljesen kihűtjük. 4 dl tejszínt habbá verünk és ezt kenjük a tetejére, villával megcsíkozzuk és fahéjat szórunk rá, de csak módjával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Másképp
A tésztához:

20 dkg liszt
1 kk sütőpor
1cs vaníliás cukor
8 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 tojás

Krémhez:

1 üveg magozott meggy
2 cs vaníliás pudingpor
2 púpos evk cukor
csipet fahéj
víz

A morzsához:

10 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 dkg margarin
1 kk őrölt fahéj

Tetejére:

5 dl tejszínhab (Oké habmester, vagy Hulala)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtom.
A meggyet leszűröm, a levét felfogom és 8dl-nyire felöntöm vízzel.
A lecsepegtetett meggyet eloszlatom a tésztán.
A pudingporokat elkeverem a lével, a cukorral és felfőzöm.
Még forrón a meggy tetejére öntöm.
A morzsás réteg hozzávalóit összemorzsolom és a krém tetején elosztom.
Lassú tűznél tűpróbáig sütöm.
A tejszínből habot készítek és a kihűlt sütemény tetejére kenem.
Tetejét villával megcsíkozom és pici fahéjat szórok rá.

Tűzoltó szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós csiga tojás nélkül
Kakaós csiga tojás nélkül

Ha szárított élesztőt használunk, akkor a lisztet, a szárított élesztőt, a cukrot és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet és a vajat, vagy margarint megolvasztva. Jól gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Moszkauer
Moszkauer

A magokat durvára őröljük. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Női szeszély
Női szeszély

Előszöra puha vajat keverjük habosra a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a 4 tojássárgát is. Az élesztőt a langyos tejben futtassuk fel pár perc alatt, majd adjuk hozzá az előbbih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi ezerjó
Karácsonyi ezerjó

A cukrot a vajjal és a vaníliaaromával kikavarjuk, majd a tojássárgáját is beletesszük. A lisztet és a sót beletesszük, kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk és egy órára hűtőbe t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk