1 kocka margarin /25 dkg/
30 dkg cukor
4 tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi só
2 evőkanál kakaópor
ízesítéshez:
a fehér részhez-citromhéj+vanília
a kakaós részhez fahéj
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót /szűrővel átszitálva/ és egy kis fahéjat, majd kikeverjük.
A másik felébe teszünk egy kis reszelt citromhéját+vaníliát /aroma vagy tasakos van.cuk./
Kizsírozunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát /27cm/ és kanalanként beleszedjük a tészta alapanyagot, úgy hogy először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére /nem kell elkenni/ Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.
Előmelegített sütőben kis lángon készre sütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk.
Tálalhatjuk önmagában, vagy bármilyen öntettel /vanília, csoki,lekvár/
A kinyújtott tésztát csöröge metélővel elvágjuk tojással meg kenjük és megsütjük.
Elkészítési idő:A krémhez megfőzöm tejben a búzadarát (sűrűre) és néha-néha kevergetve kihűtöm teljesen.A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt,és mixerrel jól k...
Elkészítési idő: 60A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 3 lapot sütünk.A tejet a liszttel,pudinggal összefőzzük, kikeverjük a margarinnal és a cukorral, majd 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe...
Elkészítési idő: