1 kocka margarin /25 dkg/
30 dkg cukor
4 tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi só
2 evőkanál kakaópor
ízesítéshez:
a fehér részhez-citromhéj+vanília
a kakaós részhez fahéj
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót /szűrővel átszitálva/ és egy kis fahéjat, majd kikeverjük.
A másik felébe teszünk egy kis reszelt citromhéját+vaníliát /aroma vagy tasakos van.cuk./
Kizsírozunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát /27cm/ és kanalanként beleszedjük a tészta alapanyagot, úgy hogy először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére /nem kell elkenni/ Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.
Előmelegített sütőben kis lángon készre sütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk.
Tálalhatjuk önmagában, vagy bármilyen öntettel /vanília, csoki,lekvár/
A tészta minden összetevőjét összekeverjük egy tálban és addig mixeljük, amíg össze nem áll egy kicsit a massza. Egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk a tésztát. Amí...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...
Elkészítési idő: kb.:1,5 óra Nehézség: KönnyűA 6 tojás sárgáját 4 ek. cukorral habosra verjük, majd a 4 ek. lisztet, a sütőport, az olajat, valamint a kakaóport is hozzáadjuk és összekeverjük. A 6 tojás fehérjéből kemény habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, mehet hozzá a só, az olvasztott vaj, a maradék cukor, a tojások és az élesztős tej. Tésztát dagasztun...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes