50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 dl méz
1 dl tejszín
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
A mézet a mikróban felolvasztjuk és a margarinnal, tejszínnel, tojással és cukorral habosra verjük.
A lisztet, szódabikarbónát és fűszert összekeverjük és összedolgozzuk a mézes keverékkel, ragacsos tésztát kapunk.
Zárt csomagolásban egy éjszakara hűtőben pihenzetjük.
Másnap kissé felengedjük, 0,5 cm- re kinyújtjuk, kiszaggatjuk, forró sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral majd lassan hozzákeverjük az olajat, szódát, lisztet és sütőport is. Ez után ketté osztjuk a tésztát, egyik felébe a kakaóport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, belereszeljük a sajtot, sózzuk. A tejben foldjuk a szódabikarbónát, hozzáöntjük a liszthez. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, megkenjük tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást az almalével és a fahéjjal robotgéppel elkeverjük, majd a többi hozzávalót kanállal hozzákeverjük. Néhány percig állni hagyjuk, és 160 fokra előmelegítjük a sütőt. A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű