50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 dl méz
1 dl tejszín
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
A mézet a mikróban felolvasztjuk és a margarinnal, tejszínnel, tojással és cukorral habosra verjük.
A lisztet, szódabikarbónát és fűszert összekeverjük és összedolgozzuk a mézes keverékkel, ragacsos tésztát kapunk.
Zárt csomagolásban egy éjszakara hűtőben pihenzetjük.
Másnap kissé felengedjük, 0,5 cm- re kinyújtjuk, kiszaggatjuk, forró sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
Összekeverem a két krémet és megtöltöm a lapokat ! A tetejére csoki máz kerül ,másnap szeletelem kis kockákra ! :) Nagyon finom
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjét egy evőkanál porcukorral habosra kavarjuk. A többi cukorral a tojások sárgáját a margarinnal kikeverjük. Ezután összekeverjük a felvert tojásfehérjével, a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba mérem, majd összekeverem a száraz hozzávalókat. 2. Hozzáreszelem a margarint, összemorzsolom a lisztes keverékkel, ezután hozzáadom a többi hozzávalót is. 3. Gyors moz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA barackot megmossuk, villával összenyomkodjuk, a túróval és a tejszínnel kikeverjük, majd a mézzel ízesítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Könnyű