♥ TÖLTELÉK
1 cs. tejszínes v. vaníliás pudingpor
4 db banán
♥ MÁZ
5 dkg vaj
kevés víz
7 dkg cukor
10 dkg csoki
♥ TÉSZTA
1 cs. sütőpor
4 ek. liszt
2 ek kakaó
5 ek. cukor
5 tojás
♥ Tészta:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kevés sóval kemény habot verek, míg a cukrot óvatosan adagolom hozzá. Ezután belekeverem a tojások sárgáját, a kakaót, és a sütőporos lisztet. Egy akkora tepsit bélelek ki sütőpapírral, mint amekkora a sütő nagysága - már ami pont beleillik a sütőbe /de ha nincs ilyen, akkor is törekedjünk rá, hogy minél nagyobbat használjunk/,
Ezután belesimítom a masszát, és 165 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm. Ha elkészült, még melegen felcsavarom és hagyom hűlni.
♥ Töltelék:
Elkészítem a pudingot - a leírás szerint- , a tésztát kitekerem, ráhelyezem a banánokat -szemeket- erre ráöntöm a pudingot, és az egészet felgöngyölítem.
♥ Máz:
A csokoládét felolvasztom cukorral és a vízzel, majd belekeverem a vajat. Ráöntöm a tészta tetejére, és hagyom kihűlni.
Mázhoz lehet tortabevonót is olvasztani, ha a fent leírtat ki akarjuk hagyni.
♥ Az elkészült sütemény másnap a legfinomabb, mikorra a puding átveszi a banán aromáját.
1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. 2. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a mézzel és 3 dl tejszínnel együtt gőz fölött megolvasztjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós! A maradék habtejszínt a kávéporral és a fahéjjal felverjük. Majd ö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1 citrom vagy narancs levét összekeverünk annyi porcukorral, hogy sima pépet kapjunk. A citrom vagy narancs héját a pép fölé tartva jól kinyomkodjuk, hogy a benne levő illatos olaj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű