Családireceptkönyv.hu

Isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg margarin
8-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
10 dkg darált dió
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja és kifacsart leve (bio citrom)

A töltelékhez:
savanykás lekvár (nálam házi meggylekvár és házi sárgabaracklekvár )

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé (nálam Boci)
1 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A hideg vajat és margarint elmorzsolom a liszttel, majd a többi alapanyaggal összegyúrom.
2. A tésztát lisztezett gyúrótáblán kb. 4-5 mm vastagra nyújtom, majd a formával kiszaggatom.
3. Sütőpapíros tepsibe teszem, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 10-12 percig sütöm (ettől több ideig ne).
4. Amikor kihűlt a tészta, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztok.
5.A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, elkeverem az olajjal és bevonom vele a süteményeket.
6. Kicsit dermedni hagyjuk a csokoládét és máris kínálhatjuk a családnak vagy a vendégeknek.

Isler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mindenmentes kókuszgolyó
Mindenmentes kókuszgolyó

1. Gyúrd össze az alapanyagokat, és a masszát tedd hűvös helyre. A lényeg, hogy 25 fok alatti hőmérsékleten álljon egy darabig, mert így válik keményebb, gyurmázhatóbb állagúvá a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Skót krémes
Skót krémes

A szalakálit feloldjuk 1 dl tejben. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, majd a feloldott szalakálit is. Elkezdjük gyúrni és annyi tejet adunk még hozzá, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

Elkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és vízgőz fölött tejföl sűrűségű krémmé főzzük, majd lehűtjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fondant házilag
Fondant házilag

A porcukrot szitáljuk át, és 0,5 kg mérjünk bele egy tálba. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz felett melegítsük fel mikor jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk