30 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg margarin
8-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
10 dkg darált dió
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja és kifacsart leve (bio citrom)
A töltelékhez:
savanykás lekvár (nálam házi meggylekvár és házi sárgabaracklekvár )
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé (nálam Boci)
1 evőkanál olaj
1. A hideg vajat és margarint elmorzsolom a liszttel, majd a többi alapanyaggal összegyúrom.
2. A tésztát lisztezett gyúrótáblán kb. 4-5 mm vastagra nyújtom, majd a formával kiszaggatom.
3. Sütőpapíros tepsibe teszem, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 10-12 percig sütöm (ettől több ideig ne).
4. Amikor kihűlt a tészta, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztok.
5.A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, elkeverem az olajjal és bevonom vele a süteményeket.
6. Kicsit dermedni hagyjuk a csokoládét és máris kínálhatjuk a családnak vagy a vendégeknek.
Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, és sütjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA leveles tésztát kiterítjük, 8-10 egyforma téglalapra vágjuk, porcukorral megszórjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sütőpapírral lefedjük, és egy másik tepsit rakunk rá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű