30 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg margarin
8-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
10 dkg darált dió
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja és kifacsart leve (bio citrom)
A töltelékhez:
savanykás lekvár (nálam házi meggylekvár és házi sárgabaracklekvár )
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé (nálam Boci)
1 evőkanál olaj
1. A hideg vajat és margarint elmorzsolom a liszttel, majd a többi alapanyaggal összegyúrom.
2. A tésztát lisztezett gyúrótáblán kb. 4-5 mm vastagra nyújtom, majd a formával kiszaggatom.
3. Sütőpapíros tepsibe teszem, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 10-12 percig sütöm (ettől több ideig ne).
4. Amikor kihűlt a tészta, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztok.
5.A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, elkeverem az olajjal és bevonom vele a süteményeket.
6. Kicsit dermedni hagyjuk a csokoládét és máris kínálhatjuk a családnak vagy a vendégeknek.
A 4 egész tojást 3 pohár kefirt 3 pohár kristálycukrot, 4 pohár sima-lisztet 1 pohár étolajat, 1 csomag sütőport simára keverünk Beleöntjük egy fóliával bélelt tepsibe, majd a t...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a margarint, a túrót összedolgozzuk. A kapott tésztát fél órára pihentetjük. Fél cm. vastagságúra nyújtjuk. megkenjük a tetejét a felvert tojással. 2-3 cm-es csíkokat vág...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát a cukorral amennyire elehet finomra őröljük. A fehérjéket a sóval lágy habbá verjük, majd fakanállal beleforgatjuk a mandulás cukrot és az aromát. Vizes homokhoz hasonló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű