Az alaphoz
200 g digesztive keksz, vagy bármilyen édes omlós keksz
50 g cukor
115 g vaj
A sajttorta krémjéhez
1125 g tejszínes krémsajt
350 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
80 g tejföl
2 tk. citromlé
2 tojás sárgája
6 egész tojás
A sajttorta alapját 13 percig süsd a 150 fokos sütőben.
Ha kész, egyrészt a sütőt tekerd fel 250 fokra, másrészt az alapot tedd hideg helyre hűlni. Ilyenkor még folyós, ne piszkáld.
Második lépésben a sajttorta krémjét készítsd el.
Legalább 2,5 literes keverőtálat használj, mert kb. 2 liter folyadék lesz belőle.
Robotgéppel keverd kb. 1 percig a 1125 g tejszínes krémsajtot, amíg csomómentes nem lesz.
Add hozzá a cukor felét (175 g-ot) és a csipet sót, és keverd kb. 1 percig.
Add hozzá a cukor másik felét (175 g) és a 2 csomag vaníliás cukrot, és keverd további 1 percig.
Süsd 10 percig a 250 fokos sütőben, majd vedd le a hőfokot 120 fokra (az ajtót ne nyisd ki).
A receptek 60-90 percet írnak, nekem 100 perc alatt készült el.
Vedd ki a sütőből, és hagyd 5 percig hűlni.
Egy vékony, éles késsel menj körbe a tortaforma szélén, hogy ne ragadjon oda a sajttorta, mikor lehűl.
Tedd hideg helyre, és hagyd kihűlni teljesen, legalább 2-3 órát. Utána vedd ki a tortaformából, és tálalásra kész
A hozzávalókat összekeverni, zsírozott-lisztezett tepsibe önteni, előmelegített sütőben megsütni. Tetejére a megfőzött, kihűtött pudingot ráöntjük és bármilyen gyümölccsel megrakj...
Elkészítési idő:Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve 30-40 perc alatt készre sül. A kihűlt tésztát lapjára ketté vágtam, de lehet,hogy egyszerűbb és érdemesebb inkább a tésztát kettéosztani és két la...
Elkészítési idő: