Az alaphoz
200 g digesztive keksz, vagy bármilyen édes omlós keksz
50 g cukor
115 g vaj
A sajttorta krémjéhez
1125 g tejszínes krémsajt
350 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
80 g tejföl
2 tk. citromlé
2 tojás sárgája
6 egész tojás
A sajttorta alapját 13 percig süsd a 150 fokos sütőben.
Ha kész, egyrészt a sütőt tekerd fel 250 fokra, másrészt az alapot tedd hideg helyre hűlni. Ilyenkor még folyós, ne piszkáld.
Második lépésben a sajttorta krémjét készítsd el.
Legalább 2,5 literes keverőtálat használj, mert kb. 2 liter folyadék lesz belőle.
Robotgéppel keverd kb. 1 percig a 1125 g tejszínes krémsajtot, amíg csomómentes nem lesz.
Add hozzá a cukor felét (175 g-ot) és a csipet sót, és keverd kb. 1 percig.
Add hozzá a cukor másik felét (175 g) és a 2 csomag vaníliás cukrot, és keverd további 1 percig.
Süsd 10 percig a 250 fokos sütőben, majd vedd le a hőfokot 120 fokra (az ajtót ne nyisd ki).
A receptek 60-90 percet írnak, nekem 100 perc alatt készült el.
Vedd ki a sütőből, és hagyd 5 percig hűlni.
Egy vékony, éles késsel menj körbe a tortaforma szélén, hogy ne ragadjon oda a sajttorta, mikor lehűl.
Tedd hideg helyre, és hagyd kihűlni teljesen, legalább 2-3 órát. Utána vedd ki a tortaformából, és tálalásra kész
Piskóta :5 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, fél cs sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 2ek kakaó. Krém : 2 púpos ek liszt, 250 ml tej, ezt sűrűre főzzük. Adunk hozzá 2tk kakaót, 10 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az élesztőből és egy csészényi tejből kovászt készítünk, a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a kovásszal és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Jól kidolgozzuk, és kb. 1 órán át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatom A lisztet átszitálom, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRobotgéppel daráljuk össze a nápolyit, öntsük rá a tejet majd adjuk hozzá a vajat és keverjük össze. Formáljunk belőle kis golyókat, szúrjunk bele szárnak megmosott leszárított tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű