8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej
1 A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
2 A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép lassan hozzácsorgatjuk a tejet.
3 Ezután a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk (spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot).
4 Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 220 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük.
5 Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.
Ez a süti is garantáltan a kedvenced lesz! Én hétvégén sütöttem először, és annyira jól sikerült, hogy a család követelt még egy tepsivel :) Látványosan elkülönültek a rétegek! :) És nem csak szép, de finom is. Nagyon szuper, könnyű recept!
A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.
: 1. A puha, enyhén olvadt vajat és a tészta többi hozzávalóját összegyúrjuk, majd betesszük jó két órára a hűtőbe. 2. A tésztánkat ezután alaposan lisztezett felületen kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pudingot a tasakon lévő utasításnak megfelelően megfőzzük, és beletesszük a rumaromát, a vaníliás cukrot, cukrot és egy kevés citromlevet. A tészta hozzávalóit jól kikev...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat/margarint Belekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor, só). Vizezett kézzel golyókat formázunk a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű