100 gr 85%-os étcsoki
100 gr kókuszolaj vagy ghee (ghí)
60 gr méz (ha te nem eszel mézet, akkor használj xilitet vagy eritritet helyette)
1/2 kk. vaníliapor
1/2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
2 tojás
60 gr mazsola ( vagy egyéb más aszalt gyümölcs, csak cukrozatlan legyen!)
1 kk. házi rum aroma
250 gr őrölt dió
Még a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül.
Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, kavargasd folyamatosan, nehogy leégjen! Ha felolvadt, akkor add hozzá az őrölt dióhoz. Olvaszd fel a kókuszzsírt és a mézet is (ha xilitet használsz, akkor nem kell felolvasztani ;), majd ezeket is add hozzá a csokis, diós keverékhez.
Keverd bele a többi hozzávalót is: a vaníliát, a mézeskalács fűszert, a narancshéjat, a tojásokat és kézi habverővel keverd jól meg.
Legvégül add hozzá a rumos mazsolát (mehet bele a leve is nyugodtan), ezt már fakanállal keverd hozzá, aztán rakd be 30 percre a hűtőbe a masszát, hogy egy kicsit kezelhetőbb tésztát kapjunk.
Ha letelt az idő, akkor formázz a tenyeredben kis golyókat és rakd szilikon sütőlapra (vagy ha még mindig nagyon folyékony, akkor egyszerűen csak egy kanállal lapátold rá) 170 fokra előmelegített sütőben süssd kb. 10-12 percig (nagyságtól és sütőtől függően).
Főzzük sziruppá a vizet és a cukrot közepes lángon. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Turmixgépben keverjük simára a görögdinnye kockákat a sziruppal és a lime levével. Fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, cukrot, tejet, sütőport, szódabikarbónát, és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral és a kakaóval egy tálba kimérjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd amikor már nem forró a vajat beleolvasztjuk. A tojásokat a kétféle cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fede...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű