100 gr 85%-os étcsoki
100 gr kókuszolaj vagy ghee (ghí)
60 gr méz (ha te nem eszel mézet, akkor használj xilitet vagy eritritet helyette)
1/2 kk. vaníliapor
1/2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
2 tojás
60 gr mazsola ( vagy egyéb más aszalt gyümölcs, csak cukrozatlan legyen!)
1 kk. házi rum aroma
250 gr őrölt dió
Még a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül.
Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, kavargasd folyamatosan, nehogy leégjen! Ha felolvadt, akkor add hozzá az őrölt dióhoz. Olvaszd fel a kókuszzsírt és a mézet is (ha xilitet használsz, akkor nem kell felolvasztani ;), majd ezeket is add hozzá a csokis, diós keverékhez.
Keverd bele a többi hozzávalót is: a vaníliát, a mézeskalács fűszert, a narancshéjat, a tojásokat és kézi habverővel keverd jól meg.
Legvégül add hozzá a rumos mazsolát (mehet bele a leve is nyugodtan), ezt már fakanállal keverd hozzá, aztán rakd be 30 percre a hűtőbe a masszát, hogy egy kicsit kezelhetőbb tésztát kapjunk.
Ha letelt az idő, akkor formázz a tenyeredben kis golyókat és rakd szilikon sütőlapra (vagy ha még mindig nagyon folyékony, akkor egyszerűen csak egy kanállal lapátold rá) 170 fokra előmelegített sütőben süssd kb. 10-12 percig (nagyságtól és sütőtől függően).
5 dkg lisztet elveszünk a 30 dkg-ból és elkeverjük 1 tk cukorral és a csipet sóval, majd a langyos vízzel csomómentesre keverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, az edényt lefödjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük,majd egy tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat és ezután hozzáadjuk a tojássárgáját,a vajat,az édesítőt majd a langyos tejet. Összedagasztjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Réteg: 3 tojás sárgáját 1 cs vaníliás cukrot, 5 ek porcukrot habosra keverünk, majd hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját. 1,5 dl vízben 3 ek zselatint forrásig keverünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű