Hozzávalók az alaphoz: (kb. 25x18 cm forma)
12 dkg darált mák
8 dkg kókuszreszelék apróra darálva
2 ek. erythritol
5 dkg olvasztott kókuszolaj
A töltelékhez:
kb. 6 db nagyobb alma hámozva, nagyra reszelve
1-2 ek. citromlé
kb. 5 dkg erythritol (az alma édességétől és ízléstől függően)
őrölt fahéj ízlés szerint
1/2 tk. őrölt kardamom
25 dkg cukkinipüré (hámozott cukkini kevés vízben megpárolva, levével együtt pürésítve)
2 dl almalekvár (nálam házi) almakompót pürésítve is jó
0,5 dl narancslé
1 nagy tk. zselatinpor (vegánoknak zsealtin helyett lehet agar-agar)
Az alaphoz a száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá az olvasztott olajat és keverd el. Nem kell, hogy nyújtható legyen, ez egy nedves-morzsalékos egyveleg, ezt terítsd a tepsi vagy jénai aljára és nedves kézzel simítsd el egyenletesen. Az hámozott almát forgasd meg a citromlében, hogy kevésbé barnuljon meg. Reszeld le, majd keverd el az édesítővel, a cukkinipürével, az almalekvárral és a fűszerekkel. Kóstold meg, ha szükésges adj még hozzá édesítőt, fűszereket. A narancslevet melegítsd fel, majd add hozzá a zselatint és old fel benne. Keverd az almához, alaposan forgasd össze és öntsd rá a mákos alapra. Tedd hűtőbe dermedésig, majd vágd kis kockákra, sokáig eltartható hűtőben
Trollanyu?
Az apróra tört csokoládét folyamatosan kevergetve lassú tűzön vagy gőzfürdő felett összeolvasztjuk a vajjal, lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a nyírfacukrot/eritritet, és hagyjuk l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegtem. A reszelt, hámozott cukkinit jól kinyomkodom. Én télire üvegben eltett konzerv cukkinit használok, ennek előnye, hogy jól engedi a levét, könnyebbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre kikeverjük, arra figyeljünk, a liszthet szitáljuk hozzá a kakaóport, és keverjük össze. Majd a tejet és szódát fokozatosan adjuk hozzá, közben keverve,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű