20 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
2 tojás
1 cs vaníliás cukor
1+1/2 tk sütőpor
2,5 dl joghurt vagy tejföl
csipet só
Töltelékhez
4 db alma
10 dkg darált dió
2 tk őrölt fahéj
10 dkg porcukor
1. Almákat megmossuk és vékony kockára vágjuk vagy reszelheted is.Most éppen reszeltem.
2. A diót apróra vágod vagy reszeled és elkevered a fahéjjal meg a cukorral.
3. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral habosra kevered és hozzáadod a tojásokat.
4. A száraz hozzávalókat összeszitálod egy edénybe (liszt, só, sütőpor)
A vajas masszához keverés közben adunk 1-3 ek lisztes keveréket és ugyan ennyi joghurtot vagy tejfölt.
Ezt addig folytatod,amíg elfogy minden és egy sűrű krémszerű masszát kapsz.
5. A tepsit kivajazod vagy zsírral kikened és a massza felét ráteszed és elkened.Erre teszed az almaszeleteket vagy reszelt almát és megszóród a fahéjas almás keverékkel.Aztán erre öntöd a többi krémszerű keveréket és a tetejére szórod a diós keveréket.
Előkészített meleg sütőben 180 C on megsütöd 45 percig kb. Tűpróbát csinálj.
A tészta A cukrokat a tojásokkal és a margarinnal egy habverő segítségével összedolgozzuk. Amikor összeáll, hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, és egy kanállal összekeverjük. Vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A túrót a kristálycukorral, a tojásokkal, a búzadarával, a reszelt c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összedolgozzuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztarészt tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd az egyiket beletesszük a tepsibe. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű