50 dkg liszt
30 dkg vaj- nem olvasztva
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 citrom héja+leve
2 tábla tortabevonó
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, a vaníliás cukrot, citrom héját és levét. Fél óráig hideg helyen tároljuk, majd vékonyra nyújtjuk és kerek formával szaggatjuk, világosra sütjük.
Ha kihűlt gyümölcsízzel összeragasztjuk és csokoládémázzal bevonjuk.
Elkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a többi hozzávalót és sütjük. Krém: A tojást a liszttel és a tejjel összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belő...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe rakjuk fél órára. 2. A hűtőből kivéve, vizes kézzel golyónyi nagyságú masszát csípünk ki, mindegyiket ellapítjuk és sütőlapra rakosgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz