20 dkg hámozott mandula
20 dkg cukor
2 tojásfehérje (kb 6,5 dkg)
1 nagy csipet só
1 tk keserűmandula aroma
porcukor
A mandulát a cukorral finomra őröljük egy aprítóban.
A fehérjéket lágy habbá verjük a sóval, majd beleforgatjuk a mandulás cukrot és az aromát.
Nedves kézzel két és fél cm átmérőjű golyókat formázunk, tepsire tesszük, enyhén megnyomjuk a tetejét (4 cm-re tegyük, kicsit terül).
Szitán keresztük megszórjuk porcukorral és két órát száradni hagyjuk.
150 fokon 15 percet sül.
Pont ennyit kell száradnia különben nem lesz jó!
Ha kihűl szépen le lehet szedni a papírról.
Az élesztőt felfuttattam cukros tejben és mindent összegyúrtam. Egy lágy tésztát kaptam. Míg kicsit pihent elkészítettem a tölteléket. - 30 dkg darált diót - 10 dkg darált mandu...
Elkészítési idő: 1 óra15 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, kókusztejet, majd a többi hozzávalót is. 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcstorta formát margarinnal megkenjük és rétesliszttel meghintjük. A diót megdaráljuk.Kimérjük a cukrot, a lisztet, egy mikrózható fehér porcelán csészébe beletesszük a 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokkal elkeverjük a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Amikor feloldódott, akkor beleöntjük az aludttejet, és annyi lisztet keverünk bele, hogy sűrű palacsinta tésztát kapju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű