20 dkg hámozott mandula
20 dkg cukor
2 tojásfehérje (kb 6,5 dkg)
1 nagy csipet só
1 tk keserűmandula aroma
porcukor
A mandulát a cukorral finomra őröljük egy aprítóban.
A fehérjéket lágy habbá verjük a sóval, majd beleforgatjuk a mandulás cukrot és az aromát.
Nedves kézzel két és fél cm átmérőjű golyókat formázunk, tepsire tesszük, enyhén megnyomjuk a tetejét (4 cm-re tegyük, kicsit terül).
Szitán keresztük megszórjuk porcukorral és két órát száradni hagyjuk.
150 fokon 15 percet sül.
Pont ennyit kell száradnia különben nem lesz jó!
Ha kihűl szépen le lehet szedni a papírról.
A kihűlt lapokat három felé vágjuk,oly módon,hogy a középső lap valamivel szélesebb legyen ,mint a két szélső. A betöltés előtt minden lapot kenni kell,hogy megfelelően tapadjanak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe, vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat, és egyneművé keverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. F...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egész tojást a két fajta kristálycukorral jó habosra kézi mixersegítségével jó habosra kavarjuk ki. ,majd a többi hozzávalókat adjuk hozzá jól dolgozzuk össze sűrűbb tésztát ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz1., Kimérjük a lisztet és a közepébe pottyantjuk az összes hozzávalót. 2., Alaposan összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tehát morzsálódik, akkor adjunk hozzá még tejfölt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes